Infografika: több mint egymillió T-Mobile-os mobilinternet előfizető van

Helme 2012.02.14. 10:54 Apple, iPhone 0 db 507

A T-Mobile mobilinternetes ügyfeleinek száma meghaladta az egymilliót, és piaci részesedése az összes mobilinternet-előfizetést tekintve 48,7%-ra nőtt. Ez azt jelenti, hogy csaknem minden második magyar mobilinternetező a piacvezető szolgáltató ügyfele. A szupergyors mobilinternetezéshez tavaly nyár óta kínált, eddig már 16 ezer ügyfél által választott Net&Roll díjcsomagok népszerűsége mutatja, hogy egyre több felhasználó igényel nagy sávszélességet és nagyobb felhasználható adatmennyiséget. A Net&Roll díjcsomagot igénylő ügyfelek csaknem négyszer annyi adatmennyiséget forgalmaznak egy-egy hónapban, mint a hagyományos díjcsomagokat használó mobilinternetezők.

A 2011 májusában indított nagyszabású mobilhálózati modernizáció eredményeinek is köszönhetően egyre többen választják a T-Mobile mobilinternet szolgáltatását. A tavalyi év végén már több mint 1 millió, a mobilinternetet PC-n, laptopon vagy mobil eszközön használó ügyfele volt a piacvezető szolgáltatónak, és piaci részesedése az összes mobilinternet-előfizetést tekintve 48,7%-ra nőtt.

A 2012-ben is folytatódó hálózatfejlesztés eddigi eredményeként országszerte már közel 600 helyen elérhetővé vált a 21Mb/s névleges letöltési sebességű HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás. Az idei év első napján pedig a T-Mobile elindította 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását is, amely ma a budapesti lakosság 40%-a számára elérhető. A korábbinál nagyobb sávszélességet lehetővé tevő technológiák (HSPA+, 4G/LTE) bevezetéséhez kapcsolódóan a T-Mobile tavaly nyár óta új díjcsomag-struktúrában kínálja lakossági mobilinternet díjcsomagjait. Az új struktúrában a szolgáltató a sávszélesség alapján főleg böngészésre és e-mailezésre szolgáló díjcsomagokat, valamint intenzív internetezéshez ajánlott szupergyors mobilinternet díjcsomagokat különböztet meg.

Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese elmondta:

“A Net&Roll díjcsomagok sikere bizonyítja, hogy egyre több ügyfélnek van szüksége nagyobb sávszélességre és nagyobb adatmennyiségre. Jó úton jártunk, amikor az ő igényeikhez igazodva tavaly nyáron új mobilinternet díjcsomagokat, és újszerű, a sávszélességeken alapuló díjcsomag-struktúrát vezettünk be. Tapasztalataink szerint a nagy sebességű csomagokat használó ügyfelek majdnem négyszer annyit forgalmaznak, mint a hagyományos csomagokat használók.”

A T-Mobile tavaly augusztusban vezette be a 21 Mb/s névleges letöltési sebességű szupergyors HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás elérését lehetővé tevő Net&Roll M és L díjcsomagokat. A Net&Roll díjcsomagcsalád az idei év első napján – az első hazai kereskedelmi 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatás indulásakor – egészült ki a Net&Roll 4G díjcsomaggal. Közel fél év alatt már 16 ezer – a mobilinternetet laptopon vagy PC-n használó – ügyfél választotta a még gyorsabb adatforgalmat lehetővé tevő Net&Roll díjcsomagokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!