Cut the Rope a böngészőkben HTML5 alapokon

KeleMan 2012.01.10. 11:55 Apple, Egyéb 0 db 171

A Microsoft az Internet Explorer 9-es változatának népszerűsítésére a Zeptolab fejlesztői csapatával közösen kiadta az iOS eszközökön méltán híres Cut the Rope játék HTML5-ös változatát. Szerencsére nem feltétlenül fontos az IE9-et használni ahhoz, hogy kipróbáljuk, milyen is a böngészőben történő játék, a legújabb Safari is tökéletesen elboldogul a feladattal.

A CutTheRope.ie weboldalon elérhető játékban jelenleg 2 doboz található egyenként 9 pályával, így összesen 54 csillagot gyűjthet össze az elszánt játékos. A weboldalon ezek mellett megtalálható még egy “Hogyan készült” rész is, ahol a HTML5-ben való fejlesztéséről is szó esik.

Egy szó mint száz, a közelgő Windows 8-as rendszer premierjére jól látszik, hogy a Microsoft szeretné, ha nagyon sok kis applikáció látna napvilágot, melyek már az egyéb okostelefonokon bizonyítottak. A kérdés csupán az, hogy vajon errefelé halad-e a világ, jó irány választott-e a Microsoft? Mivel Steve Jobs már régóta temette a Flasht, nem kérdés, hogy a következő nagy bumm a HTML5 ugrásszerű elterjedése lesz a neten, amiben a 2012-es év meghatározó szerepet fog játszani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!