Infografika: Zöld iPhone – Mennyire is környezetbarát?

KeleMan 2012.01.05. 16:45 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 138

Az Apple mindig is nagy élharcosa volt a környezetbarát termékek előállításának. Steve Jobs és Al Gore barátsága, valamint közös jövőképük a tudatos környezetkímélésre vonatkozóan lehetővé tette, hogy az Apple többször is elnyerje az év “legzöldebb” terméke címet. Gondolom mindenki emlékszik, akár az Apple honlapján, akár a keynote-ok alkalmával, hogy mindig megemlítik az új termékek esetében, hogy műanyag mentes, higany mentes, stb. az adott termék.

Nos, most a Geekaphone készítésében megjelent infografikából megtudhatjuk, hogy mennyire is környezetbarát az iPhone készülékünk. Nyilvánvaló, hogy a legtöbb telefonnál is hasonló a helyzet, de célszerű elgondolkodni, hogy vajon hova kerülhet az a sok iPhone, amit már nem használnak. Bár az Apple folyamatosan biztosítja, hogy elhasznált készülékünket visszaveszik és újrahasznosítják, mégis a grafika tartalma szerint 2010-ben, a közel 47 millió eladott iPhone készülékből csupán 10%-ot adtak le a felhasználók, a többi ment vagy majd megy a kukába…

A nagyfelbontású változathoz kattints a képre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Kriszta84 - 2012.01.06. 01:35

    Szerintem nem a kukába megy a “selejt” Iphone,hanem inkabb alkatreszkent funkcionál.Azert nem visznek belőle annyit vissza;)De amúgy a kép elég jó!:)

Szólj hozzá Te is!