Lezárult a szavazás! Új szavazás indult!

KeleMan 2012.01.03. 10:00 Egyéb, iPad, iPhone, Szavazás 2 hozzászólás 305

Lezárult előző szavazásunk, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy ki, mennyit is fizetne egy újság digitális változatáért. Az elmúlt évben ugyanis ugrásszerűen megnőtt a digitális kiadványok száma, azonban sok esetben ezen lapok ára nem igazán változott a nyomtatott sajtótermékek áraihoz képest.

Persze vannak ingyenes kiadványok is, gondoljunk csak az Éva, vagy akár az SM.Magazin lapjaira, de a legtöbb újság digitális változatát csak fizetés ellenében érhetjük el. Magyarországon az “e-magazinok” értékesítésével a Dimag Reader foglalkozik, akik összefogják az újságok kiadóit és akár számítógépen, akár táblagépen egy alkalmazás segítségével megjelenítik a tartalmakat számunkra. Legutóbb azonban találkoztam a Digitalstand.hu hirdetésével is, ahol szintén lehet digitális újságokat és magazinokat vásárolni.

Nos a szavazás elég sokáig futott az oldalon, 2011. áprilisa óta nem is volt új téma, melyre voksolni lehetett, így azonban majdnem 3.000 beérkezett szavazat lett, ami így egy elég átfogó képet mutat, hogy ki, mennyit is fizetne egy újság digitális lapszámáért. Lássuk a szavazatok eredményét.

Összesen 2.723 db szavazat érkezett. A legfontosabb érték, hogy az emberek több, mint 75%-a az újságok nyomtatott árának maximum 10%-tól 50%-ig terjedő összeget lennének hajlandóak kifizetni az e-magazinok vásárlásáért. A legtöbben, közel 31% (841 db szavazat) csupán 10%-át fizetnék, míg 11%-a a szavazóknak (299 db szavazat) 20%-át, 12%-a a szavazóknak (334 db szavazat) 30%-át is hajlandó lenne kifizetni. A 40-50%-os árra közel 8%-os és 23%-os voksolási arány jutott, míg a 70-80-90%-ra elenyésző, viszont érdekes, hogy akár a 100%-os árat 6,5%-a a szavazóknak ki is fizetné.

Nos tisztán látszik, hogy a nyomtatott sajtótermékekhez képest a digitális magazinok csak akkor lesznek versenyképesek a piacon (függetlenül a gyártási és előállítási költségektől), ha legalább feleannyiba fognak kerülni, mint az eredeti nyomtatott termék.

Természetesen új szavazást is indítunk. Most arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen jellegű bejegyzéseket, cikkeket, tartalmakat olvasnátok szívesen az iPhoneHungary oldalán. Mivel nem szerettük volna, hogy csak egyet lehessen kiválasztani, így maximum 3 db lehetőséget tudtok kiválasztani, ami számotokra a legfontosabb, így talán kialakul egy olyan sorrend, melyből tisztán fog látszódni, hogy Ti Olvasók mire is tartotok igényt. Itt ebben a bejegyzésben is szavazhattok, valamint a cikkek melletti jobb oldali sávon is elérhető a voksolási lehetőség. Előre is köszönjük a szavazataitokat.


Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. JamesS - 2012.01.03. 15:12

    csak lehetne hamarabbira tenni a szavazás végét

  2. iMike - 2012.01.03. 16:20

    Ja,csakhogy lezártátok. Mindig szívesen nyomogatom a szavazásba a véleményem,már mindig néztem,meddig lesz még ez kint?! Újat akarok! :D

    [Ezt nem negatívumként hoztam fel,csak egy vélemény,csak fürgébben pöröghetnének a kérdések.]

Szólj hozzá Te is!