A Samsung tovább folytatja az Apple lejáratását

Helme 2011.12.02. 15:13 Apple, iPhone 5 hozzászólás 436

Haver Te csak egy kávézóban vagy felszolgáló – hangzott el a Samsung Galaxy S II reklámjában, ahol megpróbáltak beszólni az Apple-nek és a fanboy-oknak. Azt hittük, hogy a dél-koreai gyártó beéri ennyivel, de nagyon úgy tűnik nem, egy komoly kampányt építettek rá. Ha iPhone tulajdonosként kell megnyilvánulnom, akkor erről a kreatívról azt mondanám, hogy undorító és gyomorforgató. Igen, sorban álltam mindig, de ezzel mit ártottam a Samsungnak? Csináljanak annyira jó készüléket, hogy azt kelljen éreznem: az elsők között kell megkaparintanom.

Azonban egyetemen azt tanultam reklámszociológián, hogy a reklámok igazából nem is felhasználóknak szólnak, hanem azért készítik őket, hogy a gyártók egymásnak üzengessenek. A vásárló másodlagos. Ebből a szemszögből kiváló, ráadásul az egész világon erről cikkeznek az IT blogok és portálok. Lehet etikátlan egy kampány, legalábbis nyugaton. Nem véletlenül csinálnak rengetegen vírusfilmet, hiszen a marketingköltségek jelentősen csökkennek ezáltal.

A Samsung kampánya a hivatalos Facebook oldalukon folytatódik, ahol a Galaxy S II-t élvonalbelinek, míg az iPhone-t lejártnak tekintik. Ezt ráadásul grafikákkal szemléltetik, ahol a sorban álló fanboy-ok feje fölött szövegbuborékban olvashatóak a gondolataik. Egy másik képen összehasonlítják a két készüléket, természetesen úgy, hogy a Samsung telefonját hozzák ki nyertesként. Vélhetően a Samsung elérte, hogy teljesen megsértse az iPhone tulajdonosokat, bár voltak olyanok, akik jót nevettek rajta.

Ráadásul még mindig szégyen, hogy a OSX Leopard egyik hivatalos háttérképét csak úgy lemásolták és azzal reklámozzák az S II-t. Bár ahhoz is tehetség kell, hogy egy vállalatnál ne tudjanak egyedi ötleteket kitalálni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

5 hozzászólás

  1. talamasca - 2011.12.02. 17:18

    Kit érdekel? Őket minősíti.
    Ettől egy darabbal sem adnak el több telefont…

  2. notimeforlove - 2011.12.02. 18:58

    Ahhoz képest hogy fikázzák az iPhone-t mocskos mód lenyúlnak mindent a kezdve a desingtól…
    Már ki tudja hanyadik galaxy-t adják ki az iPhone desing-jával.
    Vannak samsung termékeim megvagyok velük elégedve de amit telefon ügyben müvelnek az
    felháborító!

  3. Gaboo - 2011.12.02. 22:10

    Szerintem inkább ez volna a jó cím: A Samsung tovább folytatja saját maga lejáratását.

Szólj hozzá Te is!