Okostelefonnal forgatták a PASO legújabb klipjét

Helme 2011.12.02. 07:30 iPhone, Programok 0 db 206

Kizárólag okostelefonnal készült a Pannonia Allstars Ska Orchestra legújabb klipje a No Love In Town EP címadó dalához. Teljes egészében okostelefonnal rögzített felvételeket használt fel legújabb videóklipjében a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). A No Love In Town annak az EP-nek a címadó dala, amely nem CD-n vagy a honlapról gombnyomással letölthető változatban, hanem egy applikációban jelent meg.  Ennek a koncepciónak a része az okostelefonnal készült videóklip is.

“A testvéremet látogattam meg New Yorkban, és közben vendégként felléptem a Toasters születésnapi koncertjén is, ami az amerikai kiadónk (Megalith Records) főnökének a zenekara. A látogatás jó apropó volt arra, hogy leforgassuk a klipet, mert a No Love In Town szövege és hangulata remekül illik a városhoz. Nagyjából két-két és fél nap alatt vettük fel a jeleneteket Manhattan olyan ismert részein, mint például a Times Square vagy a Central Park. Főleg a húgom volt az operatőr, de néha én is besegítettem, magam előtt tartva az okostelefont futottam keresztül-kasul az utcákon. A klip vázlata megvolt, de a szerencsés véletlenek is a kezükre játszottak. Utcazenészekről például mindenképpen akartunk forgatni, de arra nem számítottunk, hogy még a metrókocsiban is találkozunk velük, így végül a dal minden hangszeres szólójához sikerült egy-egy helyi zenészt párosítani a klipben. A történet szerint a szerelmet hiába keresve szaladok végig a városon, a két nap alatt 20-25 kilométert tettem meg így.” – mondta KRSA, a Pannonia Allstars Ska Orchestra énekese.

Az iPhone és iPad tulajdonosok várhatóan januárban érhetik el a zenekari tartalmakat az iOS rendszerekre fejlesztett PASO alkalmazáson keresztül, melyet az Androidos változathoz hasonlóan a HelloAndroid.com csapata készít majd. A No Love in Town EP pólón is megjelenik azok kedvéért, akiknek nincs okostelefonjuk. Az érdeklődők a ruhadarabokban egy kódot találnak, ami segítségével a PASO honlapjáról tölthetik le az EP-t.

A PASO-t decemberben két kiemelt fellépésen hallhatja élőben a közönség. A zenekar december 19-én a jótékonysági Cipősdoboz koncerten lép fel az MR Szimfonikusokkal a Papp László Budapest Sportarénában. A két ünnep között, december 28-án a Bëlga együttessel közösen játszik a PASO a budapesti Barba Negra Music Clubban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!