Infografika: Európa megbukott a Kingston adatbiztonsági felmérésén

Helme 2011.12.02. 13:48 Apple, Kiegészítők 0 db 75

A Kingston Digital Europe Ltd. bemutatja a Ponemon Institute által hét európai országban készített tanulmányának eredményét. A kutatás célja annak felmérése volt, hogy a szervezetek miként kezelik az USB-meghajtókon gyűjtött és tárolt adatok biztonsági és adatvédelmi követelményeit. A felmérés megerősítette, hogy ugyan a szervezetek hisznek a biztonság kiemelkedő jelentőségében, számos vállalat és intézmény mégis figyelmen kívül hagyja a nem titkosított USB-meghajtók jelentette kockázatot, és nem alkot megfelelő biztonsági irányelveket az USB-eszközökre vonatkozóan. A kutatás országonként is jelentős eltéréseket talált az USB-meghajtók biztonságáról alkotott szemlélet és annak megvalósítása terén.

Az európai felmérés, amely az Egyesült Államokban korábban végzett kutatás kibővítése, megerősíti, hogy a szervezeteknek biztonságosabb USB-termékeket és irányelveket kell bevezetniük. Összesen 3204, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Észak-Európában, Hollandiában, Svájcban és Lengyelországban dolgozó informatikai szakember vett részt a felmérésben, akik átlagosan több mint 10 éves informatikai vagy informatikai biztonsági tapasztalattal rendelkeznek. Mindannyian elismerték az USB-meghajtók jelentőségét a termelékenység szempontjából. Európa-szerte a válaszadók 71 százaléka megerősítette, hogy a vállalatuk nem rendelkezik olyan technológiákkal, amelyekkel megakadályozható vagy gyorsan észlelhető, ha jogosulatlan személyek USB-meghajtóra töltenek le bizalmas adatokat.

Nézd meg az infografikát a MacHungary-n

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!