Ingyenesen elérhető az Oregon Trail folytatása iPhone-on és iPaden

Helme 2011.12.01. 22:45 iPhone, Játékok 0 db 271

Trail telepese ma reggel jelentette, hogy a barátja Jimbo lezuhant a szikláról, miután elvesztette az irányítást a furgonja felett. A szerencsétlen áldozat valószínűleg túlélhette volna a zuhanást, ha a marhája nem esett volna rá. Ezek az egyaránt vicces és tragikus történetek megtalálhatóak ebben a játékban, amely már kultikus értékkel rendelkezik az Egyesült Államokban, ugyanis a játék több mint 30 éves múltra tekint vissza.

Már a kezdetektől sikertörténet

Az “Oregon Trail” egy PC-re kifejlesztett stratégiai játéknak indult 1974-ben. Igazi klasszikusként a gyerekek és a felnőttek számára, a játék Nyugat-Amerika gyarmatosítása idején játszódik, ahol a játékosok a telepesek vezetőinek bőrébe bújhatnak.

Az Egyesült Államokban országszerte számos iskolában játszották, ezért az Oregon Trail gyorsan szerzett magának nagy népszerűséget és az egyik legnagyobb oktató játékká nőtte ki magát a következő 30 évben.

Az Oregon Trail franchise több, mint 6 millió példában kelt el, és vált az első számú márkává a történelmi oktató játékok között, hiszen az Egyesült Államokban a középiskolák 60 százaléka használta az amerikai történelem oktatására.

Az Oregon Trail és a Gameloft

2008-ban a Gameloft elsőként adaptálta a híres franchise-t a mobileszközökre “The Oregon Trail” néven, és rendkívül sikeres és modern verzióval sikerült frissítenie a márkát az új mobil- és okostelefon platformokon.

A verzió kereskedelmi siker lett az Egyesült Államokban többmillió rajongó letöltésével, akik újra át szerették volna élni az osztályteremben szerzett kedves emlékeiket.

Nem meglepő tehát, hogy a Gameloft létre akarta hozni a sorozat folytatását, a “The Oregon Trail: American Settler”-t, amely ingyenesen elérhető az iPhone, iPod touch és iPad készülékekre, és hamarosan Androidra is. A stratégiai játékban a játékosoknak ki kell építeniük a saját birtokaikat, hogy letelepedhessenek a Vadnyugaton.

Úgy tűnik, hogy a folytatás megismétli az elődje hihetetlen sikerét, hiszen az Apple Store 4,5-re értékelte 5-ből, valamint az ingyenes játékok Top 20-as listájába is bekerült több európai országban. Az új játékosoknak lehetőségük van felfedezni:

·     A színes grafikát és a Vadnyugat-beállítást
·     Egy egyszerű, felhasználóbarát kialakítást
·     Vadászattal és halászattal kapcsolatos mini-játékokat
·     A karaktereket és humorérzéküket
·     Különböző javak cseréjét a szomszédsággal

Legfőképpen pedig, a játékosok egy olyan addiktív stratégiai játékot élvezhetnek, amely teljesebb és eredetibb, mint a többi épület- és városigazgató játék, amelyek az App Store-ban elérhetőek.

“Miután az amerikai iskolás gyermekek körében kultikus élménnyé vált a játék az elmúlt 30 évben, végre a világ többi része is felfedezheti az Oregon Trail történelmi idejét és megpróbáltatásait egy magával ragadó játékélményben. Szívesen ajánljuk fel a rajongóknak ezt az egy egyszerű és hozzáférhető stratégiai játékot ingyenesen az iPhone-ra és iPad-re.” – mondta Arnaud Vezin, a Gameloft magyarországi képviselője.

Töltsd le Te is a játékot!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!