Már elérhető: fekete péntek a magyar Apple Store-ban is

Helme 2011.11.25. 02:10 Apple, iPhone 0 db 1 850

Két napja számoltunk be arról, hogy az Apple Magyarországon is elindítja a fekete péntek nevezetű eseményt. Az Apple leendő vásárlóinak ez mától ünnep lesz, hiszen elég jó árral várja az almás vállalat azokat, akik szeretnének gépet, kiegészítőt venni.

A fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, mely ott a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban keletkezett, 2009-re használata általánossá vált. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek november 23-29. között van minden évben – olvasható a Wikipédián.

A sajtó gyakran az év legnagyobb kiskereskedelmi forgalmát hozó napként utal a fekete péntekre. A városokban megszokott a nagy leértékeléssel nyitó üzletek előtt órák hosszat várakozó emberek sora. Amikor bejutnak, a vásárlók lerohanják a boltot és amit tudnak, megragadnak, mivel a legvonzóbb termékekből rendszerint csak néhány darab van. A játékok és elektronikai cikkek a legkeresettebbek, így leginkább ezeket akciózzák – írja a szabad enciklopédia.

Az Apple Store-ban már elérhetőek az akciós árak, érdemes körülnézni, mert egy gépen akár 29 ezer forintot is lehet nyerni. Természetesen nem 60-70%-kal olcsóbbak a termékek, azonban nagyon úgy tűnik: az Apple komolyan gondolja ezt az eseményt. Tehát vásárlása fel, aki karácsonyra a cupertinói vállalat produktumát szeretné megvásárolni ne habozzon, tegye meg most.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!