Exkluzív – Mi is teszteljük a T-Mobile 4G-s hálózatát

Helme 2011.10.16. 14:14 Apple, iPhone, Mac, Teszt 1 db 184

Mint már korábban beszámoltunk róla a T-Mobile-nál rohamléptekkel próbálják bevezeteni a 4G-s szolgáltatást, hiszen a következő generációs telefonok már biztosan képesek lesznek a kiemelkedően magas átviteli sebességre. A vállalat lakossági ügyféltesztet indít, a kiválasztott vállalatokon kívül kisorsolnak nagyjából 200 szerencsést, aki megtudhatja milyen a 4G-s életérzés. A T-Mobile az iPhoneHungary-nak lehetőséget biztosított arra, hogy megnézhessük: mire is számíthatunk az éles bevezetéskor. Tehát mi is csatlakozunk a tesztelési programhoz, mely jelen pillanatban csak és kizárólag Budapesten elérhető.

A terveink szerint folyamatosan be fogunk számolni az eredményekről vagy itt, vagy pedig a MacHungary-n, ezek köré pedig nyereményjátékokat fogunk szervezni. A 4G szolgáltatás jelen pillanatban elég kevés helyen elérhető, tehát be fogjuk járni a várost és valamennyi ponton megnézzük a sebességet, illetve a rendszer használhatóságát.

A teszt célja az, hogy a T-Mobile kereskedelmi szolgáltatása alapos tesztidőszak eredményeinek feldolgozását és beépítését követően indulhasson el 2012 januárjában. A fejlesztés eredményeként 80 db 4G/LTE állomással épült ki a teszthálózat. A tervek szerint az intenzív fejlesztés eredményeképpen az év végére nagyjából megháromszorozódik a 4G/LTE állomások száma, 2012-ben Budapest egész területén elérhető lesz, a későbbiekben pedig a fogyasztói igények határozzák majd meg a bővítés ütemét. Tehát ez azt jelenti, hogy a következő évben csupán a fővárosban lesz elérhető, azonban kétségtelenül a nagyvárosokba is telepíthetik az egységeket.

Az adatainkat már leadtuk, hamarosan megkapjuk a modemet és nekiállunk a tesztnek. Reményeink szerint hasznos lesz a teszt és érdemben tudjuk segíteni a vállalat munkáját. Tehát, akit érdekel a 4G-s nagy budapesti teszt, azt maradjon velünk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. szamoca9 - 2011.10.16. 18:43

    Ezt azért tartom viccesnek, mert én bár Pesten lakom, nálam még a 3G szolgáltatás sem érhető el, sőt iPhone4-el az irodámban (ami tégla épületben van) még térerő sincs. Így mindig ki kell mennem, ha telefonálnom kell. Ahogy nézem a fenti térképet a XVI.-ker megint messze van.

Szólj hozzá Te is!