Újabb történelmi csúcson az Apple részvények

KeleMan 2011.10.15. 16:29 Apple, Egyéb 0 db 152

Az Apple részvényei a 2011. október 4-i iPhone 4S bemutatót követően enyhe csökkenésbe kezdtek. Nyilvánvaló, hogy ennek oka az iPhone 5 elhalasztása volt. Pedig az Apple mindig is ezt csinálta. Felturbózta az előző évi modellt. Új modellre pedig csak 2 évenként kerül sor. Sokan szerették volna azt hinni, hogy az Apple ezt nem játssza el újra. Sokan vártak az iPhone 5-re. De az nem jött, így az elmúlt hónapos 410-415$-os árfolyamról már 380$-ra mérséklődtek az értékpapírok. Steve Jobs halálával pedig még meredekebben estek a részvények árai.

A 360-370$-os árfolyamról azonban az egy millió darabos amerikai előrendelés, valamint a minden korábbinál nagyobb vásárlási láz hatására a tegnapi napra újra az egekbe szöktek a papírok árai. Az iPhone 4S készülék a tegnapi napon debütált az USA-ban, az AT&T, a Verizon és a Sprint hálózatában is. Emellett Kanadában, Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Ausztráliában és Japánban jelent meg az új telefon.

Emberek ezrei várakoztak a sorokban, így nem csoda, hogy jelenleg az Apple részvények újra 420$ feletti áron vásárolhatóak meg. És ehhez az esés után csupán 1 hónapra volt szükség.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!