Nagy iPhone 4 tok teszt – nere.cases tokok (11. rész)

KeleMan 2011.10.14. 08:17 Egyéb, iPhone, Kiegészítők, Kiemelt hírek, Teszt 0 db 6 152

Az iPhoneTok.hu jóvoltából ismét kaptunk 5 db tokot szeretett telefonunkhoz kipróbálásra. A tokok egy friss alapítású francia céghez tartoznak, amely az iPhone 4-hez kezdett el prémium kategóriás tokokat gyártani. A francia designerek minimalista stílusú alumínium iPhone tokokat terveznek. A gyártás, ahogy már megszokhattuk, itt is Kínában történik. Az egész EU-ban először nálunk, Magyarországon lehet interneten megvásárolni a nere tokokat.

A nere.case 4 típusú fényezéssel kínálja tokjait, amelyek egytől-egyig újrafelhasznált alumíniumból készülnek. A tokok rendkívül vékonyak, szépen kerekítettek és kellemes tapintásúak. A belső részt bársony béléssel látták el, ami hatékonyan látja el a két fém test közötti rezgéscsillapítást, és védi a telefont a hajszálkarcoktól.

Fontos még, hogy ezen tokok nem csak az iPhone 4, hanem az iPhone 4S készülékkel is kompatibilisek. Elsőre talán ezt kicsit furcsa kiemelni, hiszen valóban nem történt az iPhone 4 és az iPhone 4S készülék között óriási dizájnváltás, ellenben a védőtokok kialakítása szempontjából fontos, hogy a gombokhoz megfelelően hozzá lehessen férni.

Az iPhone 4 és iPhone 4S modell egyedüli különbsége az antennarendszerben rejlik. A fenti képen jól megfigyelhető, hogy a hangerőszabályozó gombok feletti némító kapcsoló az iPhone 4S esetében kissé lentebb került, az antennarendszer felépítése miatt.

Ezzel azonban a nere.case modelljeinél nem kell foglalkoznunk, tökéletesen illeszkednek a telefon alakjához. Nem is nagyon láthattunk még ilyen megoldást eddig, a tok egyszerűen csak rászorul a telefonra és stabilan rajta marad. Nincs semmilyen sín vagy bekattintható fül, hanem arról van szó, hogy a tok oldalsó szélei alig észrevehető módon kissé befelé hajlanak és ilyen módon rászorul, és képes fixen a telefonon maradni. A bársony bélés miatt nem tesz kárt a telefonban sem.

Monolith

Az első a nere.case tokjai közül a Monolith nevet kapta. 3 fajta színben kapható, Dark Grey, Black, Chocolate. A szálcsiszolt alumínium felület ultravékony, így észre sem lehet venni, hogy rajta van a telefonkészüléken. A védőtok belső fele elegáns bársonyborítást kapott, mely megfelelő védelmet is nyújt a készüléknek.

A fém felület elsőre hidegnek tűnik, de a színek és a szálcsiszolt alumínium mindezért kárpótol, sőt ha hozzávesszük, hogy rendkívül tartós galvanikus fényezést is kapott, akkor egy kitűnő választás lehet az iPhone készülék védelmére.

Súlyra – bár nem mértem, – 10 gramm körül lehet, így a telefont belebújtatva észre sem lehet venni a különbséget.

Stripe

A következő modell a Stripe nevet viseli. Itt is 3 fajta színkombináció található, de jóllehet, itt már a dizájnerek játszottak picit. A nevet a tokon található vékony csík ihlethette, Black/Silver, Black/Gold és Black/Anthracite kombinációk érhetőek el.

A készülék hátulja minden esetben fekete, ezt azonban kombinálhatjuk a fent említett színek valamelyikével. A hátlapon lévő csík, valamint a tok oldalai is illeszkednek a színvilághoz.

Csakúgy, mint a többi modellnél, ez is tökéletesen illeszkedik a telefonra, itt is szálcsiszolt a kialakítás, a csík is megfelelően kiemeli a készülék vonalait. Aki nem szereti az egyszínű és egysíkú kialakítást, azok számárra javasolt ezen modell.

Duality

A harmadik változat a nere.case tokcsaládból a Duality nevet kapta a tervezőktől. Itt az előző két modell került ötvözésre. Bár csík nincs a védőtok hátulján, a készülék széleinél, valamint a hátlapon eltérő színeket találunk. Silver, Chocolate, Gray és Gold a választék.

Ezen a modelleken vettem észre először, de aztán kipróbáltam a többivel is, hogy egyáltalán nem látszik rajta az ujjlenyomat. A szálcsiszolt felület és a hűs fém mindezt megakadályozza. A fenti tokok mellett itt is van extra bársonyborítás, mely a hajszálkarcok ellen, és a telefon valamint a tok közé került portól is véd. Ez a tok is iPhone 4 és iPhone 4S kompatibilis.

Limited

És végül érkezzen az etalon a felhozatalból. A negyedik változat egy limitált kiadású modell, mely bár igaz, hogy egyszínű, de Gold, Copper és Red színekben vásárolható. A tartós galvanikus fényezés mellett egyedi fényezést is kapott az alumínium felület. Mondhatni ragyog, és feltűnően csillog is a telefonon.

A belső bársony borítás itt is kitűnően védi a készüléket. Próbáltam hajlítgatni, de egyáltalán nem sikerült. Függetlenül attól, hogy rendkívül vékony, extra erős tartása van.

Most az iPhoneTok.hu jóvoltából a limitált kiadású változat is ugyanolyan áron vásárolható meg, mint az előző három, Monolith, Stripe vagy akár Duality modellek is.

Az összes tok egy rendkívül igényes fekete dobozban érkezik annak, aki megvásárolja a védőtokok valamelyikét. A doboz tejején csupán a nere.case felirat díszeleg, míg az alján a „make it simple” mondat.

A doboz belseje teljesen szivacsos kialakítású, mely magát a tokot is védi. Az összes tokra igaz, hogy fogásra rendkívül kellemesek, igaz a fém miatt elsőre hűvösek.

A nere.case védőtokok egyaránt bruttó 11.990 Ft-ért vásárolhatóak meg az iPhoneTok.hu webshopjában.

(x)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!