Megérkezett az iTunes 10.5 – Jöhet az iCloud!

KeleMan 2011.10.12. 08:26 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, iTunes 0 db 714

Tegnap este az Apple fellőtte az új iTunes 10.5-ös változatát (egészen pontosan a 10.5.0.142). Érdemes mihamarabb telepíteni, akár Mac vagy akár PC-n is, hiszen ez készíti fel a rendszereket az új iOS 5-ös frissítésre, mely várhatóan magyar idő szerint a mai este folyamán megérkezik.

Az új iTunes végre elérhetővé teszi majd az iCloud felhőalapú szolgáltatást, valamint a vezeték nélküli szinkronizálást az iOS eszközökkel helyi WiFi hálózaton keresztül. Mac gépeken ez automatikus, PC-k esetében viszont csak Windows Vista vagy Seven operációs rendszerekkel fog együttműködni.

Időközben az Apple kiadta a 10.5.1-es béta változatot is a fejlesztők számára, mely már tartalmazni fogja az iTunes Match szolgáltatást is. Utóbbi az USA-ban várhatóan október végén indulhat majd el. Magyarországon azonban ezt egyelőre hanyagolni fogjuk.

Az új iTunes szoftverben érkezik még az automatikus letöltés is. Ha megvásárolunk egy alkalmazást, vagy zenét az App Store vagy iTunes Music Store áruházban, akkor a tartalmak automatikusan szinkronizálásra kerülnek az iPhone, iPod touch vagy épp az iPad eszközökre, feltéve, ha WiFi-n keresztül azonos hálózatra vannak csatlakozva.

Az új verzió automatikusan biztosítja a már megvásárolt zenék, könyvek vagy épp alkalmazások újra letölthetőségét is plusz költségvonzat nélkül.

Az iTunes 10.5 újdonságai

iTunes a felhőben. Az iTunes a zenéket és a televíziós vásárlásokat az iCloud felhőben tárolja, és további költségek nélkül bárhol elérhetővé teszi a különböző eszközökön.

Automatikus letöltések. A zenéket bármilyen eszközről vagy számítógépről megvásárolhatja. Ezután automatikusan letöltődik egy másolat a számítógépre vagy az iOS eszközökre.

Korábbi vásárlások letöltése. A korábban vásárolt zenéket, televízióműsorokat, alkalmazásokat és könyveket további költségek nélkül, ingyenesen töltheti le. Előfordulhat, hogy a korábban vásárolt elemek nem érhetők el, ha már nem szerepelnek az iTunes Store áruház kínálatában.

Szinkronizálás iOS 5 rendszerrel rendelkező iPhone, iPad vagy iPod touch készülékekkel.

Wi-Fi szinkronizálás. Automatikusan, bármikor szinkronizálhatja iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét az iTunes könyvtárral, ha azok ugyanazon a Wi-Fi hálózaton működnek.

Megjegyzés: Az iTunes 10.5 már nem igényli és nem tartalmazza a QuickTime szoftvert.

A frissítés biztonsági jellegű tartalmáról a következő címen tájékozódhat: http://support.apple.com/kb/HT1222.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!