Máris feltörték a Siri-t? Eltűnt a Siri app a store-ból!

KeleMan 2011.10.06. 14:31 Apple, Egyéb, iPhone, Programok 0 db 293

Az új személyes asszisztens, az Assistant (Siri) az iPhone 4S készülék egyik újdonsága, mely kifejezetten csak ezen készülékkel használható. Bár az iOS 5 része, azt az Apple a régebbi iPhone készülékeken nem fogja engedélyezni. Ennek egyik oka, hogy az új iPhone 4S készülékben a memória mérete az eddigi 512 MB-ról vélhetően 1 GB-ra emelkedett. Ez még nincs megerősítve, legalábbis addig, amíg az iFixIt csapata szét nem szedi a legújabb modellt.

Pletykáltak azonban arról, hogy a Siri olyan szinten erőforrás zabáló, hogy csak 1 GB-nyi memóriával fog megfelelően működni. A 9to5Mac adott hírt arról is, hogy iH8sn0w és Gojohnnyboi (népszerű iOS hackerek) máris feltörték a Siri alkalmazását és már nagyban tesztelik a régebbi generációs iPod touch és iPhone 4-es készülékeken.

iH8snow elmondta, hogy jelenleg még nem biztosak abban, hogy a Siri-nek ugyanazon hardver komponensekre van-e szüksége, vagy az akár lehet más is, utalva a régebbi típusú modellekre.

“at this point, we’re unsure of whether Siri requires certain hardware components or not”

Közben Gojohnnyboi megerősítette, hogy ők még nem törtek fel semmit, sőt nem is használták régebbi készülékekben, mert megerősítést nyert a tény, hogy a Siri nem működik a régebbi eszközökön.

“We didn’t “port” Siri to anything. We investigated it, and verified the claim that it is not able to run on old devices.”

Persze mint tudjuk, ami késik nem múlik, már ami a törést illeti, de úgy tűnik, hogy mindez az Apple-nek egyáltalán nem tetszett, ezért a Siri alkalmazást úgy ahogy van eltávolította az AppStore áruházból. Még ha nem is lenne rendszerkövetelmény az 1GB memória a Siri-hez, akkor is elképzelhető, hogy az Apple pusztán marketingmegfontolásból azt csak az iPhone 4S készülékhez adja ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!