Teszteltük a Wahoo biciklis csomagját

Helme 2011.10.03. 11:20 Apple, Egyéb, iPhone, Teszt, Videók 0 db 614

Bár már október van, így a vénasszonyok nyarának utolsó napjait kéne élveznünk, mégsem tehetjük, ugyanis javában tart még a valós nyár. A hőmérő rendre 25-28 fokot mutat, ami bizony nem szokott jellemző lenni hazánkban ebben az időszakban.

Éppen ezért ki kell élvezni a napot mindaddig, míg nem kerülünk az eső, a vihar és a szél kereszttüzébe, s amilyen kiszámíthatatlan a természet, megjósolni sem lehet, hogy mikor fog ez bekövetkezni.

Aki teheti pattanjon bringára, járjon úgy munkába, vagy csupán kapcsolódjon ki tekerés közben. Sőt, aki szeretné figyelemmel követni teljesítményét iPhone-nal, annak van egy jóhírünk: már erre is található megoldás. Az iKiegészítők csapatától ismételten kaptunk egy nem mindennapi terméket tesztelésre, mely nem más, mint a Wahoo Biciklis csomag első verziója, amit  jól leteszteltünk.

Az iKegészítők webshopjában olvasható leírás szerint: “tökéletes választás, ha monitorozni szeretnéd teljesítményedet és közben még egy masszív vízálló megoldásra is vágysz az úton. A csomag tartalmazza a biciklis tartót és egy sebesség,illetve pedálcsapás mérőt is.”

A termék nem olcsó, 40 ezer forintba kerül, de ezért a pénzért valóban minőséget kapunk. Először leteszteltük a tokot, melyről a gyártó az állítja, hogy vízhatlanná teszi a készüléket. Kicsi félve tettük bele az iPhone-t, a tartóba – mert tartottunk attól, hogy csupán egy marketingfogás volt – majd szépen lelocsoltuk vízzel a tartót. Ezzel próbáltuk szimulálni azt, hogy mi történik, hogy ha valóban pont megtalál minket az eső.

Az iPhone-nak semmi baja nem lett, ugyan olyan vígan futott, mint előtte. Minket már ez meggyőzött, azonban a csapásmérőkre is kíváncsiak voltunk, így előkaptuk a bringát és elkezdtük felszerelni. Nem volt könnyű, az előre tíz percesre kalkulált hadműveletből lett fél óra, de végül megoldottuk.

Kicsit féltünk attól, hogy mi történik, ha menet közben véletlenül összetörjük mind a tokot, mind pedig a telefont egy esetleges bukásnál, hiszen ez minden bringázáskor megtörténhet. Kicsit megnyugodtunk, amikor találtunk egy töréstesztes videót amin bemutatták: nem kell aggódni, minden strapát kibír. És valóban.

A tökéletes használathoz szükség van a hivatalos szoftver letöltésére, mely nem más, mint a WahooFitness iPhone applikáció. Ez ingyenes, azonban található a Store-ban több olyan, ami fizetős, de az inkább csak versenyzőknek való, ugyanis az ingyenes változat is számos adatot elénk tár, ráadásul ez összes a sebesség és a csapásmérővel ez van a legjobban összhangban.

Létezik egy durvább csomag, abban még pulzusmérő is található, az ára pedig 52 ezer forint az iKiegészítőknél. Akit nem rettent el a termék ára, annak bátran ajánljuk, nem egy kínai gagyit kap a pénzéért az ember.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!