Az emberek próbálnak megszabadulni az iPhone 4-től

Helme 2011.09.22. 20:48 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 1 001

Bár a szak és az IT oldalak még mindig kételkednek az iPhone 5 megjelenésében, a potenciális vásárlók már kész tényként veszik, hogy az újabb generáció fog megérkezni a boltokba még az idén. Bár az Apple nem küldte el a meghívókat a sajtó számára, az iPhone 4 tulajdonosok próbálnak túladni a készüléken.

A Gazelle egy külföldön népszerű oldal, ahol az emberek adni-venni tudnak különféle tech cuccokat. A honlap jelentése szerint 85%-kal megnőtt az eladó iPhone készülékek száma. Ez általában akkor szokott megtörténni, amikor a felhasználók egy új szériára szeretnének váltani.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

Amennyiben valóban most fog érkezni az új iPhone, akkor ezek az eladók a legmagasabb áron tudják értékesíteni a meglévő telefonjukat. A tendenciák alapján, ha bejelentik az iPhone 5-öt, a korábbi változat minimum 35%-ot veszít az értékéből, ami kifejezetten sok ennél az árfekvésnél.

Tehát ez egy lutri, hiszen ha az iPhone 4S-t jelentik be, akkor értelmetlenül adták el a készüléket ezek az emberek. Kell vásárolniuk egy másik darabot. Arról jelenleg nincs információnk, hogy Magyarországon mennyivel növekedett az eladósorba kerülő iPhone 4-ek száma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!