iSTYLE garázsvásár: nehéz volt kijönni üres kézzel

Helme 2011.09.16. 21:01 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 533

A mai napon kezdődött a második iSTYLE garázsvásár, mely sokaknak okozott örömteli pillanatokat, de megint megmutatkozott, hogy mi magyarok azért még mindig tudunk gátlástalanul bunkók lenni. Az iSTYLE azért tartja a garázsvásárt, mert gyakran túl sok termék marad a raktárban, aminek következtében nem tudnak új szériákat berendelni. Éppen ezért szeretnének lazítani a polcokon azáltal, hogy kedvező áron kínálják a bemutató darabokat, illetve a korábbi generációs produktumokat.

A Galéria itt található, a képek innen tölthetőek! (~77MB)

Mi csak délben érkeztünk a helyszínre, már reggel komoly balhé volt, ugyanis egyeseknek sikerült bejutniuk a garázson keresztül az üzletközpont nyitása előtt. Így akik a lezárt kapuban vártak, nagyon csodálkoztak, hogyan lehet előttük 50-60 ember. Ez az egész nap hangulatára rányomta a bélyeget, voltak olyanok, akik inkább hazamentek, pedig szabadságot vettek ki csak azért, hogy belépjenek a Mac-es táborba.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

A sorban állás amúgy jó rendszer szerint működött, először beengedtek 30 embert, majd utána egyesével mehettek ki és be. Az egyetlen probléma talán ott mutatkozott, hogy nem nagyon tartották be az emberek a 30 perces vásárlási limitet. Az egyik nő például körbetelefonált az összes ismerősének, hogy mit vegyen. Majdnem egy órát volt benn. Az egyik eladósrác amúgy roppant érzékien, de beoltotta a nőt, aki ezek után észbe kapott, kifizette a termékek hadát és elment.

Több helyről lehetett hallani, hogy mennyire bunkók voltak a biztonsági őrök. Ezt az ő nevükben szeretnénk kikérni, roppant türelmesek voltak és segítőkészek, csak nem engedték meg, hogy mindenki birka módon beáramoljon a boltba. Egyik ismerősünktől tudjuk, hogy a sorban azonban tényleg gondok voltak, kellett volna még egy biztonsági őr, aki azt figyeli, hogy ismerősök-ismerőse ne pofátlankodjon be. Arra a koncepcióra feküdhettek volna rá, hogy mindenki  egy embernek számít, nincsen helyfenntartás a barátoknak.

Volt aki árulta a saját helyét. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni, ilyen undorító parasztok mindig is voltak, és sajnálatos módon lesznek is.  A T-Mobile iPhone 4 premier partin mondjuk kidobattuk a sorból azokat akik hasonlóval próbálkoztak. Nem a szervezés volt a rossz, hanem a rendezvényre ellátogató emberek mentalitásával volt gond. Ugye a Hofi mondás szerint akinek nem inge… akinek viszont inge, az öltözzön fel, de nagyon gyorsan.

Pontos termékekről és árakról nem szeretnénk beszélni, azonban azt elmondjuk, hogy a már elfogyott Macbook-ot például 200 ezer forint alatt el lehetett vinni, de ehhez hasonló árú iMac is volt sőt, aki hajlandó volt bevállalni az ingyenes szervízt, az 27-es iMac-et tudhatott magáénak 260 ezer forintért.

Üres kézzel egyszerűen nem lehetett kijönni, csak az tudott belekötni az árakba, aki azt hitte, hogy itt minden ingyen van. Lassan fel kéne fogni, hogy az Apple prémium termék (még ha egyre jobban kezd látszani rajta a minőségromlás), soha nem lesz egyszinten a gyengébb márkákkal. Még akkor sem, ha garázsvásár van. Tehát, aki mondjuk sokall 275 ezer forintot egy Airért, az ne vegyen Macbookot, válasszon egy olcsóbb kategóriás terméket.

Személy szerint én úgy mentem oda, hogy direkt nem vittem pénzt magammal, nehogy elcsábuljak, de a bankkártyámat elfelejtettem kitenni. Mondanom sem kell, hogy vettem valamit. Elhoztam egy Pioneer hangfalat, ami jelen pillanatban Magyarországon 116 ezer forint körül mozog. Én mindössze 40 ezer forintot fizettem érte. Még eBay-en se tudnám leütni 75 ezer forint alatt. Illetve vásároltam iPad tokokat, melyeket az iPad Hungary oldalunkon szépen ki fogunk sorsolni az elkövetkezendő hetekben.

Mint minden fiatal kezdeményezésnek, a garázsvásárnak is van hova fejlődnie, azonban ki kell jelenteni, hogy egy nagyon jó dolog és ami kifejezetten fontos: nem kamu hírveréssel szúrják ki az emberek szemét. A közel tíz ezer forintos tokot egy ezresért vihetted magaddal, aminek jelentőségét nem kell magyarázni. Csináltunk sok képet, hamarosan jön galéria.

Te nem így gondolod? Problémád volt ma? Ha igen, akkor írj az iPhone Hungary Facebook oldalára vagy küldj egy e-mail a helmeczi (pont) krisztian (kukac) gmail (pont) com címre és megírjuk azt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Smschamp - 2011.09.18. 11:27

    Annyira nehéz nem volt, nekem sikerült…
    Másnapra már semmi jó árú nem volt… Nem tudtam egy laptop táskát sem venni, ami normális….

Szólj hozzá Te is!