Nagy iPhone 4 tok teszt – Sena Cases tokok (10. rész)

KeleMan 2011.08.22. 14:19 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 725

Ismét kaptunk egy nagy rakás iPhone 4 tokot az iPhonetok.hu jóvoltából. Számomra az iPhone 3G megvásárlása után is az első szempont a védelem volt, hiszen sokat lehetett hallani arról, hogy a telefonnak nagyon karcolódik a hátlapja. Az iPhone 4 esetében is, – igaz, hogy üvegből van – főleg a fekete színű modellnél jól láthatóak a hajszálkarcolások.

A kedvenceim a teljes készüléket beburkoló, “nyelves”, bőrből készült tokok. Régen az iPhone 3G készülékemhez ilyeneket használtam, aztán az iPhone 4 esetében váltottam a bumperre, de régi mégis vágytam egy valódi bőrből készült tokra. Nos a Sena márkájú tokokból a kihúzható fajtákat vesszük most górcső alá.

A Sena egyik kifejezetten hölgyeknek készült modellje a Colcha típusú, ebből hármat is kaptunk, fekete, fehér és piros színekben is. Az utóbbi két színt bátran merem ajánlani hölgy olvasóink részére is. Nagyon elegáns, igazán nőies.

Akár egy fehér, akár egy piros színű változathoz nagyon jól mutat egy fehér iPhone 4.

A Colcha kialakítása a vastag marhabőrnek köszönhetően kifejezetten merev, belül azonban bársonnyal van bélelve, így a készüléket a párnázott kialakítás is védi, valamint megfelelően a helyén is tartja. Elsőre talán egy kicsit nehéz is volt beletenni az iPhone-t, lehetett érezni, hogy feszül, de tapasztalatom szerint ez idővel engedni fog és be is kell járatni.

A tok nyelve a Colcha típusnál elasztikus, így rugószerűen lehet a készüléket előhúzni a tokból. A nyelv végén pedig egy nagy fémkarika is található, melyet akár kulcstartóként is használhatunk. A kárómintás kialakítás az összes modellre érvényes, így a feketét akár férfitársaimnak is ajánlott. A tok hátsó oldalának alján még kis lyukak is találhatóak, hogy megfelelően hallhassuk, ha épp keres valaki, így tulajdonképpen a hangszóró szabadon van.

A Sena Colcha modell ára 10.490 Ft-, jelenleg a fenti három szín mellett még világosbarna kivitelben kapható.

A következő, Corsa néven futó modell, egy kifejezetten fiataloknak ajánlott védőtok. Sportos megjelenése, lekerekített élei igazán jó választás volt a tervezőktől. Jelenleg fekete-narancssárga színben vásárolható meg. Maga a tok rendkívül könnyű, vékonyabb kialakítású, mint a Colcha, de számomra dizájn szempontjából mindenképp jobban bejött. Mind az elején, mind pedig a hátulján egy-egy narancssárga csík fut végig a fekete borításon. A tok belseje itt is puha, finom bársonyborítás, míg a külső marhabőr felület vincado és perforált bőrből készült. A kihúzó nyelv itt is megtalálható, rendkívül finom mozdulattal engedi ki a tokból a telefont, de mégis masszívan tartja azt.

A Sena Corsa modell ajánlott ára jelenleg 9.990 Ft-.

A sor végére hagytam a számomra legkedvesebb két tokot. A Kutu nevezetű tokokból egy fehér és egy fekete modellt kaptunk. Állítólag egy ékszerdoboz inspirálta a tervezőket ezen védőeszköz kialakítására. A felülete fényes, valódi marhabőr. Rendkívül finom a tapintása, kellemes végighúzni az embernek az ujját rajta. A kihúzható nyelv, mely a készüléket elővarázsolja a tokból itt is megtalálható. Egyáltalán nem feszült az iPhone 4 a belehelyezés során, minden milliméterében passzolt az almás eszközhöz.

A kissé szögletesebb formaterv jobban passzol az iPhone 4-hez, így számomra a fekete színű modell lett a “best of etalon”. A belső borítás itt is bársony, sőt a tok belső részén (az iPhone 4 kijelző felőli oldalán) mindez még párnázott is. A varrás és az eldolgozás is minőségi munkáról tanúskodik, igazi prémium kategóriás termékké téve ezen tokokat.

A Sena Kutu modell ára 10.990 Ft-, a fekete és fehér szín mellett kapható még piros és lakkfekete kivitelben is.

Közel 2 hetes tesztelés után azt kell mondjam, hogy az eddig tesztelt tokok közül ezek a legjobbak, legalábbis én az iPhone 4-es készülékhez leginkább ezen, kihúzható nyelvvel rendelkező védőtokokat tudnám ajánlani. Az összes tokra jellemző, hogy nem csúszkál ki-be a készülék, mindegyik rendkívül erősen tartja az eszközt.

A fenti tokok megvásárolhatóak az iPhonetok.hu weboldalán, ahol a fentiek mellett egyéb érdekes tokokat is találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Tomi - 2011.08.23. 12:01

    Nagyon jó a cikk csak így tovább. Próbáljátok ki a Knomo London-tól a Slim nevű tokot szerintem a világ legjobb iPhone4 tokja.

  2. Magyar.pali - 2011.08.23. 13:04

    hát 10e ft sőt még 5e se adnék ki ezekért a tokokért… 1-2.000ft lenne azt még megérné… de 10??? betegek…

Szólj hozzá Te is!