Újabb szabadalmak a piacon – Vajon ki veszi meg őket?

KeleMan 2011.08.09. 12:33 Apple, Egyéb 0 db 90

Az okostelefonok elmúlt években történt térhódításával a különböző gyártók próbálják megvédeni a saját technológiájukat, szabadalmaikat. Az Apple és Nokia párharcából a Nokia került ki győztesen, így az Apple licenszdíjakat köteles a finn gyártó számára fizetni. Az Apple még nem ment neki a Google óriásnak, inkább a HTC-t és a Samsung-ot ostromolja. A Kodak támadja az Apple-t és a Samsung-ot. Igazából mindenki perel mindenkit, hiszen így az ügyvédek és jogászok is dolgoznak, ha pedig nyernek, akkor jópár millió dollár ütheti egy-egy cég zsebét

A Bloomberg értesülései szerint az InterDigital szabadalmi csomagja is árverésre kerül hamarosan, melyért az Apple mellett a Google és a Samsung is versenyezhet. Az InterDigital palettáján közel 8.000 darab szabadalom szerepel, melynek állítólagos piaci értéke 5 milliárd dollár körül mozog, persze az előbb említett nagyvállalatok számára ha elindul a licitálás és a verseny úgy ez a szám lényegesen emelkedhet.

A szabadalmak amúgy a nagysebességű mobiltelefon hálózatokhoz köthetőek, így az új okostelefonok piacán meglehetősen fontos, a fent említett cégek számára, hogy birtokolják azokat.

Legutóbb az Apple és más nagyobb vállatok vásárolták fel a Nortel 6.000 darabos szabadalom plakettjét, viszont a mostani InterDigital szabadalmak állítólag a Samsungot jobban érdeklik. Ismét jöhet a Samsung vs Apple harc.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!