Minden második okostelefonban Android operációs rendszer dobog

Helme 2011.08.05. 15:30 Egyéb, iPhone 4 hozzászólás 332

Az Android előretörése elkerülhetetlen, hiszen mára már minden második telefonon ez az operációs rendszer fut. Bár ez imponáló, azért hozzá kell tenni, hogy míg iOS, csak iPhone-on van, addig a Google szoftvere számos gyártó telefonjában ott van. Illetve fontos kiemelni, hogy amíg nincsen rendesen összerakva a Market, addig ez csak puffogtatás. Persze mindenki tudja, hogy az Android valóban át fogja venni a vezetést, hiszen a programkészítők jóval több embert tudnak elérni, de ez még messzebb van.

(X)Hirdetés
(x)Hirdetés

2011 első félévében több mint 102 millió okostelefon talált gazdára. Az ABI Research piackutató cég adatai alapján ebből minden második Androidos. Tehát újabb 51 millió taggal  gyarapodott a tábor. Pedig az Apple is hihetetlen számokat tárt a nyilvánosság elé: 142 százalékos forgalomnövekedést sikerült végrehajtani ezen időszak alatt.

Nagyon kiélesedett a verseny, aki nem képes piacképes telefonokat gyártani az már vegetálni sem tud, olyan nagyágyúk tűnnek el lassan, mint a Sony Ericsson vagy a Motorola. Az érintőkijelzős telefonok játszanak csak, egyre nagyobb tudással. Az Apple elindított valami olyat, ami megreformálta az egész mobilos társadalmat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

  1. Egy Android használó - 2011.08.11. 20:14

    Igazából az Android jobb mint az Apple. Hogy miért? Ugyanannyit tud mint egy Iphone/Ipod/Ipad és azt meg is lehet fizetni. A Markettel semmi baj sincsen. Sőt az Android több Mobilon is használható nem csak egyen.
    Szóval nekem mindenben első az Android és nem érdekel, hogy mit mondanak az Apple függők.

    • KeleMan - 2011.08.12. 08:22

      Tiszteletben tartjuk a véleményedet! Köszönjük!

  2. Tóbiás - 2011.08.15. 03:27

    Minap kezembe került egy Sony Ericcson Xperia neo. Kicsit forgattam, nyomkodtam, próbálgattam, és rá kellett jönnöm, hogy az Android csak abból él, hogy utánozni próbálja az ios-t. Semmi olyat nem találtam, ami saját ötlet lenne. Még a betűtipus is ugyan az. Az a csoda, hogy ez egyáltalán jogilag lehetséges. Ez a biznisz. Leutánozni valamit ami tényleg innovatív, és nagyon jó, mégha kicsit gyengébb is a produktum. Szerintem egy Androidos telefon mindig csak iPhone pótló lesz.

    • pitch - 2011.11.24. 22:27

      Hát ez erős túlzás, hogy ios koppintás, az hogy a betűtípus esetleg ugyan az (bár szerintem köze sincs hozzá) az gyártó függő, mert a készülkhez szabják az Androidot. utánozni próbálja? Bluetooth-on tudsz file-t küldeni, itunes nélkül tudsz pakolni alkalmazásokat a telefonra és a legfontosabb, hogy mindenféle jailbreak nélkül tudsz fullverziós programokat telepíteni a telefonra. Félreértés ne essék, szerintem is jó az iOS, egy darabig használtam is iphone-t (3g), de betett hogy szaggatni kezdett egy frissítéssel a telefon és gyakorlatilag kuká kellett dobni, mert használhatatlan lett, mert a régi verziót nem tudtam visszarakni csak mindenféle mókolással és úgy se lett tökéletesen akadásmentes. de ha már az android ios-t koppint, akkor ios-ba mért nincs “főképernyő” amire ki tudod pakolni a neked tetsző widgeteket? és sorolhatnám még a különbségeket. egy szó mint száz mind a két rendszer jó, de az én véleményem, hogy az android kicsit több szabadságot ad. sokkal mobilabb mint az ios (itunes függőség).

Szólj hozzá Te is!