A Guggenheim megnyitotta kapuit az iPhone előtt

Helme 2011.08.03. 11:00 iPhone, Programok 0 db 92

Alig három euróért megvásárolható iPhone-alkalmazással jelentkezett a bilbaói Guggenheim, amely a spanyol múzeumok között elsőként kínál dinamikus tartalmakat kiállítási tárgyairól mobilkészülékekre.

A szolgáltatás keretében több mint háromszáz kép és videó jut el a felhasználókhoz – idézte az ABC című spanyol lap Juan Ignacio Vidarte múzeumigazgatót. Az alkalmazás “nagyon fontos”, mert lehetővé teszi az intézmény számára, hogy közelebb kerüljön a közönséghez, amelynek kétharmada Spanyolországon kívülről érkezik.

(x)Hirdetés
(x)Hirdetés

A Guggenheim fejlesztésében közreműködő TF Editores rámutatott, nincs még egy olyan múzeum “se kicsi, se nagy”, amely a tartalomra és a funkcionalitásra is ekkora hangsúlyt fektetett volna, az alkalmazás óriási információmennyiséget kínál.

A szolgáltatás a spanyol mellett angol és francia nyelven is elérhető, a felhasználók interaktív utakon bejárhatják a múzeumot, felfedezhetik történetét, értesülhetnek a kiállításokról, megismerhetik az alkotásokat. A Guggenheim hamarosan Android operációs rendszert használó okostelefonokra és iPad-re is elkészíti az alkalmazást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!