Az Apple bejelentette az iCloud szolgáltatás árazását

KeleMan 2011.08.02. 09:48 Apple, Egyéb, iTunes 0 db 163

Az Apple végre elindította az iCloud szolgáltatás hivatalos “béta” programját, melyben a fejlesztők kipróbálhatják a felhőalapú szolgáltatás előnyeit. A Naptár, a Kontaktok és a Mail mellett a Find My iPhone is megtalálható, valamint az új iOS alapú iWork (Keynote, Pages, Numbers) programcsomag is használható.

Az Apple új felhőalapú szolgáltatását mindenki igénybe veheti majd a hivatalos induláskor. Felhasználóként az Apple 5 GB adatmennyiséget biztosít, melybe a zenék, az appok és a könyvek nem is számítanak bele. Akinek azonban a tárhely mérete nem lenne elegendő, az éves díj ellenében plusz adatmennyiségre fizethet elő.

A legkisebb 10 GB-os tárhelyért 20$-t (16€) kér az Apple, míg a 20 GB-os csomag 40$ (32€) valamint a legnagyobb 50 GB-os tárhely éves díja 100$ (80€). Fenti adatmennyiséghez persze még hozzájön az alap 5 GB ingyen tárhely, így akár 55 GB-os is lehet a felhasználói fiókunk mérete. Ez már elegendő kell, hogy legyen mindenki számára, legalábbis az Apple így gondolja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!