Ismét áll a bál – Visszautasítja a HTC az Apple vádjait

Helme 2011.07.20. 17:33 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 70

Visszautasítja az Apple koppintási vádjait a HTC tajvani okostelefon gyártó cég – jelentette be közleményében a HTC Corp. Az Apple az Egyesült Államokbeli Nemzetközi Kereskedelemi Bizottsághoz (ITC) fordult panaszával, miszerint a tajvani vállalat jogsértően alkalmazta védett szabadalmait.

A HTC honlapján sajnálkozását fejezi ki az Apple legutóbbi, a céget érintő lépése miatt és cáfolta annak állításait, miszerint hét használati, valamint formatervezési szabadalmát használta fel jogellenesen. Az Apple követeli azt is, hogy tiltsák be a HTC termékek forgalmazását az Egyesült Államokban. Az amerikai szakhatóság egy hónapon belül dönt arról, hogy foglalkozik-e a panasszal.

(x) A hirdetés csak 18 éven felülieknek szól
(x)Hirdetés

Márciusban az Apple ugyancsak feljelentést tett az ITC-nél, mert álláspontja szerint a HTC 20 Apple-szabadalmat használt fel okostelefonja megépítésénél. A tajvaniak akkor azzal válaszoltak, hogy az Apple tulajdonította el a HTC szabadalmait. A tajvani vállalat részvényei kedden reggel 6,92 százalékot estek. A HTC nyilatkozatában csalódottságának adott hangot, amiért az Apple jogi eszközökkel kívánja befolyásolni a tisztességes piaci viszonyokat és megfogadja, hogy mindent megtesz saját szellemi tulajdonjogainak védelméért.

Megfigyelők szerint a vita, illetve a kölcsönös vádak az Apple és az Android operációs rendszer közötti verseny kiéleződésének jelei. A HTC a Samsung után a második legnagyobb Android operációs rendszert támogató nagyvállalat. Az Apple a közelmúltban ugyancsak panasszal élt a Samsunggal szemben, mondván, hogy Galaxy S típusú telefonjuk az iPhone másolata, s szintén kezdeményezte a Samsung termékek importtilalmát az Egyesült Államokban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!