15 millió darab iPhone 5 készüléket rendelt be az Apple

KeleMan 2011.07.05. 11:04 Apple, Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 5 hozzászólás 191

Ismét csak a Digitimes jelentése alapján állítható, hogy az Apple összesen 15 millió darab iPhone 5 készülék megrendelést adott le a Pegatron vállalatnak. A gyártó várhatóan szeptemberre fogja leszállítani ezt a mennyiséget. A Pegatron felelt amúgy az iPhone 4 CDMA készülékek gyártásáért, melyet az USA-ban a napokban a Verizon 150$-os árra mérsékelt, hogy vigyék mint a cukrot. Vélhetően jópár ezer darab iPhone 4 készülék van még raktáron, ami CDMA változat, így azt az Apple is szeretné kiszórni.

Mindez azért is szükséges, mert kósza hírek szerint az új iPhone 5 már egyszerre fogja kezelni a GSM és CDMA hálózatokat is. Sőt az USA-ban eddig csak az AT&T és Verizon hálózattal működő készülékek, az iPhone 5 megjelenésével már más mobilhálózatokat is fognak kezelni. Ennek a legtöbben az amerikai T-Mobile ügyfelei közül örülhetnek.

A hírek ismét csak megerősítették azt, a már szinte tényként kezelt dolgot, hogy az új iPhone 5-ben már az A5 kétmagos processzor fog szolgálatot teljesíteni, valamint egy 8MPx-es kamerát is kap az eszköz, mellyel várhatóan már 1080p-ben is fogunk tudni videókat készíteni. A dizájnra vonatkozóan azonban nem várható változás, inkább csak a belső tulajdonságokat finomítják és bővítik. Hasonló fejlődés lesz tehát az iPhone 5 vagy iPhone 4S (bárhogy is hívják majd), mint az iPhone 3G utáni 3GS modell.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

  1. JamesS - 2011.07.05. 15:26

    az aksi bírni fogja a plusz naftát?

  2. ptomcat76 - 2011.07.05. 16:51

    Nekem még mindig nem clear, hogy a nagyobb teljesítmény mihez is fog kelleni? Értem hogy konkurencia, de egy árcsökkentés lehet nagyobb tábort generálna, mint egy ilyen erőmű! Nem olyan ez mintha a belvárosban Ferrarival araszolgatnánk?

    • KeleMan - 2011.07.05. 17:47

      ptomcat76: Elvileg 8 millió db MBA-t szeretne eladni ebben az évben az Apple. A teljesítmény mindig jó dolog. De valóban ahogy írod, árcsökkentés kellene ahhoz, hogy nagyobb piaca legyen az MBA modelleknek. Szerintem fogja csökkenteni az árakat az Apple.

  3. JamesS - 2011.07.05. 23:39

    a plusz nafta a gyorsabb kezeléshez és tökéletesebb játékokhoz elkel

    de a jobb navigációhoz sem nélkülözhetetlen

    igo primo azért picit megizzasztja a I4-et is

    512 ram ot is feljebb nyomhatnák hogy több progi futhasson a háttérben, bár I6 ba lesz szerintem csak 1 giga

  4. OGi - 2011.07.12. 13:39

    Hát alapjáraton nem drága az apple csak itt a kishazánkban meg persze a tisztességes magyar állapolgárnak :S Ettől függetlenül kell bele a craft hisz van már 4magos okos teló is a piacon innentől kezdve az összes cég rá áll a min 2 magos procis telókra főleg ugye hogy kb már csak android vagy windows telókat lelni a polcokon lassan iOS-n kívül.így igen tartani kell valami féle képp a tempo-t az apple-nek is hiába hogy még ígyis messze menőleg sokkal jobb a rendszerük és a telefon is mint a konkurenciánál,de sajna sok a buta ember aki nem tud külömbséget tenni a jó és a legjobb közt így érvelő indokot kell adnia az Apple-nek hogy miért is az ő terméküket vegyék :P Bár én személy szerint amúgyis örülök hogy hardwerileg is fejlődnek mert hát mit ne mondjak vannak olyan alkalmazások amiktől magamhoz nyúlok és lassan teljesen helyettesíti a számítógépet ez a kis okos készülék és mint minden technikai vívmány egyre magasabbra tör szóval ettől nincs menekvés és arra hogy az aku hogy foja bírni mind ezt hát szerintem vannak olyan jók a szakemberek hogy könnyen orvosolják a helyzetet ;)

Szólj hozzá Te is!