Megérkeztek az új iMac gépek!

KeleMan 2011.05.03. 15:08 Apple, Mac 0 db 854

Az Apple a mai nap frissítette az iMac gépeket, így a kötelező éves frissítésen a MacBook Pro modellek után az iMac gépek is átestek. A dizájn és külső nem változott, de belül teljesen átalakultak a gépek. Az új iMac gépek az eddigiekhez képest ismét csak 21,5″ valamint 27″ inch kijelzőjű modellekkel érhetőek el. Így a 24″-re váró felhasználók megint csak hoppon maradtak. Az új változatban a kisebb gép esetében 1 db, míg a nagyobb modellnél már 2 db Thunderbolt csatlakozó került a gép hátoldalára.

Az Apple az Intel elsőgenerációs Core i processzorait is lecserélte a második generációs modellekre, melyek a hivatalos honlap szerint akár 1,7x is gyorsabbak a régebbi változatoknál. Gyakorlatban mindez persze olyan 30-40%-os gyorsulást fog eredményezni. A lényeg azonban az, hogy az összes modellben egyaránt 4 magos processzorok fognak ketyegni. Az AMD (Ati) Radeon előző videókártyáit is lecserélték, immár a 6750, 6770 és a 6790-es típusok érhetőek el. A 6970-es modell esetében mely a 27″-es változatban érhető el, lehetőségünk van – igaz csak online rendelésnél – akár 2GB-os memóriával szerelt GPU-t is rendelni. Az árak 1199$-tól indulnak, de a 27″-es változat legdrágább alapkiépítésű modellje is 1999$ lett.

Hivatalos oldal: Apple.com – iMac

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!