Hamarosan érkezhetnek az új iMac gépek

KeleMan 2011.04.21. 12:14 Apple, Egyéb, Mac 8 hozzászólás 233

Több forrás is megerősítette, hogy az iMac gépekből lassan hiány kezd kialakulni szerte a világban. Amerikában és Ázsiában a gépek várható szállítási idejét sem tudják megbecsülni sem. A korlátozott készletek pedig arra engednek következtetni, hogy az Apple hamarosan frissíteni fogja a gépeket. Az év eleji MacBook Pro frissítéshez hasonlóan nem kell nagy durranásra várni, de az szinte biztos, hogy az új Thunderbolt csatlakozót tartalmazni fogják az új modellek valamint az Intel Sandy Bridge alapú kettő és négymagos processzoraival látja el. A frissítés már aktuális lenne egy ideje várhatóan most április végén, vagy májusban megjelennek az új iMac-ek.

Fentiek mellett pedig még jó lenne, ha az Apple valami erősebb grafikus kártyát is beletolna a gépekbe. Tudjuk persze, hogy nem játékgépekről beszélünk, de ahhoz, hogy például a Portal 2-t vagy akár a Starcraft 2-t maximum felbontás mellett full grafikán tolhassuk elengedhetetlen lenne egy izmosabb GPU.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

8 hozzászólás

  1. paulo92 - 2011.04.21. 17:36

    Helló!

    Bocsi, hogy mindig a kérdéseimmel zaklatlak titeket, de van egy nagy gondom:(

    Iphone 4-et szerettem volna frissíteni 4.3.2-re. Leszedtem a legújabb itunest, restore-re nyomtam, úgy olvastam, hogy így jobban megéri a frissítés. A letöltés az itunessal azonban kb. 80%-nál megszakadt. Ezt eljátszotta kb. 4-5 ször. Úgy döntöttem, hogy lehúzom a szoftvert simán netről. ( nem tudom, ez legális-e, de ha az itunes alakad, akk nincs más hátra)

    Végülis innen szedtem le az fw-t:
    http://www.iphoneheat.com/2011/04/download-ios-43

    Betallóztam itunesba, itt pedig hibát ír ki: 1013. Megnéztem, hogy mit ajánl az apple. Elvégeztem mindent, amit az információban van, de így se működik. Már kb 8* próbáltam a restoret, de mindvégig sikertelenül. Van, hogy az itunes szimplán bezárja magát, vagy betöltés közben kiírja, hogy restoreoljam a készüléketé és kezdi előről a folyamatot. (végig valami recovery modot ír) Szerintetek mit csináljak?

    Válaszotok előre is köszönöm!

    Paulo

  2. paulo92 - 2011.04.21. 18:13

    Srácok, sikerült megoldanom. Haver Itunes-ja simán megoldotta 1.-re. Most akkor letölrlöm a sajátomat teljesen:D

  3. tjuhi - 2011.04.21. 20:41

    paulo92: egyébként letöltöd a tinyumbrella-t és a 1013as hibaüzenet után nyomsz a tinyumbrella-ban egy exit recovery-t és jó lesz :) máskor ezt csináld meg

  4. babodi - 2011.04.22. 20:15

    egyre több a cigány!

    • KeleMan - 2011.04.22. 21:21

      babodi: És ezt most mégis miért és hogy?

  5. pip - 2011.04.23. 15:44

    Az androidos telefonok is kémkednek a gazdájuk után

    Index

    2011. április 22., péntek 11:19

    Egyre nagyobb hullámokat csap az adatvédelmi botrány, ami abból indult ki, hogy két amerikai programozó (egyikük volt Apple-alkalmazott), Pete Warden és Alasdair Allan felfedezte, hogy az Apple iOS 4 operációs rendszert használó mobil eszközei (ez az újabb generációs iPhone-okat, iPod Touchokat és a 3G-s iPadeket jelenti) a felhasználó tudta nélkül nyomon követi, merre jár a készülék gazdája, és titkos adatbázist készít ezekből az információkból.

    Kiderült ugyanis, hogy a Google is hasonló praktikákkal él az Android operációs rendszert futtató telefonokban. Az androidos trükköt egy Samy Kamkar nevű biztonsági szakértő leplezte le (ő eddig leginkább arról volt hírhedt, hogy 19 évesen írt egy vírust, ami kiütötte az internet akkori legnépszerűbb közösségi oldalát, a MySpace-t), és később több független szakértő is megerősítette. Az Android néhány másodpercenként készít pillanatfelvételt a telefon éppen aktuális helyzetéről, és az összegyűjtött adatcsomagokat óránként többször továbbítja a Google központjába – amit az Apple nem tesz meg az iPhone-on gyűjtött adatokkal.

    hirdetés

    Az androidos telefonok a készülék földrajzi helyét, a közelben lévő wifi-hálózatok nevét és jelerősségét rögzítik, és a telefon egyedi azonosítójának kíséretében küldik el az adatokat a Google-nek. Először csak a HTC androidos készülékeiről derült ki mindez, de a biztonságtechnikai szakértők ma már úgy fogalmaznak, hogy gyakorlatilag minden androidos okostelefon érintett.

    Nem az első eset

    A Google egyszer már megégette magát, amikor titokban wifihálózatokról rajzolt térképet magának: a Google Maps Street View nézetéhez fotókat készítő autókról derült ki, hogy wifi hotspotokról gyűjtenek adatokat. A cég bocsánatot kért, és ahol büntetést szabtak ki rá az adatgyűjtés miatt, fizetett, mint a katonatiszt.

    A cég ezután a fotós autók feladatát osztotta át az androidos telefonokra. Samy Kamkar webes alkalmazásával azt is kideríthetjük, mennyire végeztek jó munkát: a világ bármelyik wifi routeréről megmutatja egy térképen, hogy az hol van, a router egyedi azonosítója (MAC address) alapján. Már ha az elmúlt hónapokban járt a környéken valaki egy androidos telefonnal a zsebében.

    A felhasználók földrajzi helyzete és a wifihálózatok felderítése a lokáció-alapú szolgáltatások miatt fontos a cégeknek. A Wall Street Journal becslése szerint ma az ilyen szolgáltatások (boltok, éttermek, szórakozóhelyek ajánlása a környéken, földrajzi hely alapján szerveződő közösségi oldalak stb.) piaca évi 2,9 milliárd dollárt forgalmat bonyolít le, és ez három év alatt 8,3 milliárdra nő majd.

    • KeleMan - 2011.04.23. 18:04

      Pip: Ez nem hinném, hogy kémkedés, bárminek is nevezzük. Amikor aktiválod az iPhone vagy más iOS készüléket, akkor ez benne van a végfelhasználói szerződésben. Engem pl. egyáltalán nem zavar. Az viszont, hogy pár másodpercenként küldi az adatot a tudtom nélkül, az sem. De kérdem én, nem lehetne ezt kikapcsolnia az Apple-nek és elképzelhető, hogy ezáltal az akku is jobban bírná?

Szólj hozzá Te is!