WWDC 2011 – Előtérben az új iOS és Mac OS X

KeleMan 2011.03.29. 21:43 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 105

Az Apple végre bejelentette, hogy 2011. június 6-án fog kezdődni az idei WWDC konferenciájuk, mely idén is kifejezetten a fejlesztőknek szól. A legtöbb esetben az új iPhone készülékek bemutatása mindig a nyitónapon volt esedékes, azonban ez most várhatóan másképp lesz. A TechCrunch.com állítása szerint a konferencián várhatóan az Apple bejelenti az új felhőalapú szolgáltatást és a fejlesztőket erre még fel is kell készíteni a megfelelő programok eljövetele miatt. Mindemellett az új iOS 5 és az új OSX 10.7 Lion bejelentése és bevezetése az ami érkezni fog, de egyelőre iPhone 5 nem. Nos az Apple marketing igazgatója, Phil Schiller a tegnapi nap mindezt meg is erősítette, legalábbis a felhőalapú szolgáltatás bevezetésének kivételével.

A sajtóközleményben csupán az új iOS változatról és a Mac OS X szoftverről van szó. Sok Mac felhasználó érzi úgy, hogy elhanyagolta az Apple az utóbbi 2-3 évben a platformot. Persze mindezt ők is tudják, hogy nem igaz, hiszen mind a MacBook Pro, iMac és MacBook Air gépekből is érkeztek frissítések, valamint a Snow Leopard is megjelent, de nem akkora csinnadrattával, mint amekkorával az iPhone vagy az iPad érkezett. Talán idén az Apple jobban ráfekszik a Mac témára és a hordozható eszközöket kicsit háttérbe szorítja. A fehér iPhone 4-re viszont még mindig igen sokan várunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!