12TB-os DAS a Mac gépekhez

KeleMan 2011.03.15. 13:54 Apple, Egyéb, Kiegészítők, Mac 0 db 70

Kétségtelen, hogy az iPad 2 ezen a hétvégén az USA-ban, hatalmas népszerűségnek örvend, de hogy egy kicsit elszakadjunk a témától most kifejezetten a Mac gépekhez szeretnék bemutatni egy nagyon hasznos kelléket. Megtörtént nemrég a MacBook Pro gépek frissítése, mindegyik megkapta az új Thunderbolt csatlakozót. Az Apple szerint ez a jövő, 2x akkora sebességet nyújt, mint az USB 3.0. Valóban impresszív, de sajnos egyelőre nem sok olyan eszköz van, mely kihasználná ezen csatlakozófelületet.

Persze csak idő kérdése, hogy elterjedjen az új technológia, mely elméleti 10Gbps-os adatátviteli sebességet biztosít, de a gyakorlati sebessége közel 800MB/s, azaz valamivel több, mint 1 CD-nyi adatmennyiséget 1 másodperc alatt tudunk vele ide-oda másolgatni. A Thunderbolt tehát 12x gyorsabb, mint a Firewire 800, vagy akár 20x gyorsabb, mint az USB 2.0.

A fenti technológiára épít a Pegasus új terméke is, mely tulajdonképpen egy 4 vagy 6 fiókos külső adattároló egység. Bármilyen grafikai munkát, videóvágást, professzionális alkalmazást, vagy épp TimeMachine backupot végezzenek a felhasználók, a Pegasus csak kényeztetni fogja őket. Fontos még tudni, hogy amennyiben a nagyobb 6 rekeszes torony sem lenne elég, úgy akár 6×6 rekeszt is összeköthetünk, így maximum 72TB-os kapacitást is elérhetünk, persze győzze a pénztárcánk. A Pegasus Thunderbolt várhatóan 2011 második felében érkezik, így egyelőre az árcetlit nem ismertették, de a képen látható formavilág, és letisztult dizájn remekül passzolhat bármely Mac géphez.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!