A nagy iPhone 4 és iTouch tok teszt – Luxus elérhető áron (2. rész)

Helme 2010.12.15. 16:52 iPhone 0 db 1 254

Mint ahogyan azt ígértük folytatjuk a nagy tokteszt sorozatunkat. Múltkor az olcsóbb kategóriát vettük górcső alá, – bár a bőrtok érthető okból kicsit magasabb árazást kapott – most pedig érkezzen hát az elegánsabb, luxuskategória. Itt effektíve nem a drágakövekkel kirakott elitosztályról beszélünk, hanem azokról a termékekről, amik még a pénztárcáknak baráti lehet, de tény: ennél olcsóbban is lehet tokot kapni iPhone 4-re, illetve iPod Touch-ra.

A Hard Candy, illetve az Ozaki tokok minőségi védelmet nyújtanak iPod Touch, illetve iPhone 4 tulajdonosoknak – áll a hivatalos leírásban. Most megnézzük, hogy valóban igaz-e az állítás. A Hard Candy tokok már leső látszatra is igen minőséginek tűnnek, bár az aranyszínű extrém, de van tippünk, hogy kik használnák előszeretettel. A kicsit retro mintázatú testvére először bőrhatást keltett, de a dobozból való kivétel után tapasztaltuk, hogy gumival futtatott műanyag tokról van szó. Masszív, látszik, hogy nem silány anyagokból készült.

A tok felrakása igazán egyszerű, a terméket szét lehet húzni, aminek következtében a telefont csak bele kell csúsztatni. Amikor halljuk, hogy a gombok is bepattantak a helyükre, akkor az alját visszarakjuk és már fel is van téve. Igazán mutatósan fest bennük az iPhone, tényleg eleganciát kölcsönöz nekik. Érdekes viszont, hogy valamiért jobban gyűjti a készülék a port, amikor ebben a tokban van.

A tökéletes védelemhez még szükség van képernyővédő fóliára, de ha azt is beszereztük, akkor tényleg semmi baja nem lehet szeretett Apple termékünknek. A Hard Candy-nek az egyetlen hátránya az, hogy nagyon nehezen lehet kiszedni a tokból a telefont. Ez azért van, mert a gomboknak is ki van alakítva egy hely, ahova becsusszannak, így amikor leszednénk kicsit szét kell húzni a tokot. Bár eredetileg azt a célt szolgálja, hogy még véletlenül se eshessen ki a tartóból az iPhone, elsőre kicsit idegöről lehet a kivétele.

Mindez a hiba nem jelentkezik iPod Touch-nál, ugyanis nem csak műanyag, hanem gumialapú tokok is megtalálhatók a kínálatban. Nyújtottuk, húztuk, de ellenállónak bizonyult, ráadásul véletlenül levertük az iPodunkat az asztalról, – amikor rátettük megnézni, hogy hogyan is fest – s a védőnek köszönhetően egy karcolás nélkül túlélte a megpróbáltatást.

Az Ozaki tokok nem műanyagból, hanem gumiból készültek, de itt senki se gondoljon a gagyi bumperek alkotóira. Igazi minőség, ráadásul roppant design-os formában. Már a csomagoláson látszik, hogy prémium terméket kapunk a pénzünkért. Ezt a márkát tényleg jószívvel ajánljuk mindenkinek, simán megtartottuk volna a tartókat, ha nem lennénk olyan jófejek, hogy a Karácsony Apptár nevezetű nyereményjátékunkban kisorsoljuk lájkolóink között.

Ha van olyan ismerősötök, aki iPhone mániás és nem tudjátok, hogy mit vegyetek neki karácsonyra, akkor lessétek meg a Steelbird kínálatát, ugyanis még számos különböző színben, kivitelben találhattok tokot és egyéb más terméket náluk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!