Vodafone iPhone 4 premier parti: Mi nem költünk celebekre

Helme 2010.12.02. 22:51 Apple, Egyéb, iPhone 15 hozzászólás 239

Magyarországon két domináns telekommunikációs szolgáltató van: a T-Mobile, illetve a Vodafone. Ennek a két cégnek sikerült eddig bevezetni azt a telefont, ami megreformálta az egész mobilpiacot. Azonban ez nem mindig volt így, hazánkban vasárnap szűnt meg az iPhone kizárólagos forgalmazási joga. A magentás vállalat már korábban elkezdte forgalmazni a legújabb Apple telefont, azonban nem sikerült felmérni az itthoni piacot, már másnap elfogyott a teljes készlet. Mivel utánpótlás nem az igényeknek megfelelően történik, a helyzeti előny mára már tovaszállt. Egyre több T-Mobile-os gondolkodik el azon, hogy szolgáltatót vált, ugyanis van olyan, aki már több mint egy hónapja vár az iPhone 4-re.

Eleinte a Vodafone az iPhone bejelentéssel kapcsolatban nagyon szűkszavú volt, csak azt mondhatták: Az iPhone 4 hamarosan elérhető a Vodafone hálózatában. A nemzetközi cégvezetés össze szerette volna hangolni a bevezetést Hollandiában, Németországban, Romániában és Magyarországon, de ez az eltérő szállítási határidők miatt nem sikerült.

Egy ehhez hasonló szituációban a kommunikáció nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt sokan gondolják. Mi itthonról a londoni Vodafone központtal egyeztetünk, s csak ezután mehet a gyártó kaliforniai központjába az információ – mondta kérdésünkre Suba János, a Vodafone kommunikációs igazgatója.

A forgalmazó cégeknek három bejelentési fázist kell véghezvinni, aminek az a fő célja, hogy az Apple terméke folyamatosan téma legyen. Eleinte csak a forgalmazás tényét közölhetik, majd később az árusítási dátumot, s csak végezetül lehet megadni az árakat. Ettől a folyamattól nem lehet eltérni, a gyártó ezt nagyon komolyan veszi.

Persze vannak olyan országok, ahol meg merik tenni, hogy finoman szembemennek a játékszabályokkal, de Magyarország kicsi piac. Elfogadtuk a szabályokat még akkor is, ha az ügyfeleink kritikával illettek minket. Amennyiben figyelmen kívül hagytuk volna a gyártói útmutatást, akár az is megtörténhetett volna, hogy eltolják egy hónappal a premiert. Az pedig senkinek sem lett volna jó – tette hozzá Suba János.

A vasárnapi Vodafone iPhone 4 premier parti teljesen máshogy sikeredett, mint a T-Mobile-nál. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani a kettőt, ugyanis a két vállalat teljesen más koncepciót alkalmazott a bulinál. Míg az előbbi a sorokra és a hisztérikus várakozásra fókuszált, addig az utóbbi megpróbált kellemes, baráti hangulatot teremteni.

A Vodafone azt akarta, hogy megközelítőleg 100 ember vegyen részt az eseményen, ugyanis a legelsőket meg kívánta vendégelni a Hilton szállodában. Este nyolckor a Szifon.com-os kollégákkal nem gondoltuk volna, hogy meglesz a Vodafone által hőn áhított szám. Sajtósok közül is alig látogattak el, pedig mindenkire gondoltak a cégnél. Bár az is igaz, hogy ítéletidő volt az ország nagy részén, az ON OFF-os forgatócsapat is visszafordult Győrből.

Már 21:00-től megköthették a vásárlók az előszerződéseket, így éjfélkor csak a SIM kártyát kellett aktiválni, illetve microra váltani, no meg elhozni az iPhone 4 készüléket. A Vodafone számításai beváltak, 21:30-kor átlépték a bűvös 100 főt. Persze most lehet mondani, hogy a T-Mobile partiján több mint félezren voltak, de itt nem ez volt a cél.

Egy csettintésnyi erőfeszítéssel el tudtuk volna érni, hogy több százan legyenek itt, hirdethettük volna rádióban vagy TV-ben, mi mégsem így tettünk, mert nem attól leszünk jó cég, hogy több százan itt állnak sorban. Ráadásul itt a Hilton meeting termében nagyjából 100-an férnek el kényelmesen – mondta Suba János.

Nem celebekre költötték a pénzt, hanem arra, hogy az ügyfelek úgy emlékezzenek a premier partira: ezt soha nem felejtem el! Valóban, az első vásárlóknak olyan kiszolgálást biztosítottak, mint a legnívósabb VIP bulikon. Szendvicsek, sütemények, üdítők tömkelegét pakolták ki az asztalra. Minden szó nélkül felvehette a versenyt a Leroy étteremmel. A rendezvény műsorvezetője Szujó Zoltán volt, aki szintén iPhone tulajdonos, bár iPhone 4-gyel még mindig nem rendelkezik. Az est exkluzív vendége a magyar vízilabda válogatott volt, tagjai pedig egy-egy iPhone 4-gyel gazdagodtak a Vodafone jóvoltából. Egy hangulatos estét tölthettünk el, s azt kell mondanunk: a Vodafone sokkal nyitottabb és barátságosabb, mint bármely más hazai mobilos vállalat. Akik ott voltak: hogyan éreztétek magatokat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

15 hozzászólás

  1. Helme - 2010.12.03. 01:16

    További képek – közel 200 – hamarosan felkerül az oldalra :)

  2. Pistus - 2010.12.03. 09:43

    Szerintem jól csinálta a Voda, a "kevesebb" néha több!!!

    És az is tetszik, hogy ezeket elmondták, korrekt, köszönet érte!!!

    Az iPhone4 meg tök jó!

    Hétfőn az átvétel előtt a 2G-met szinkronizáltam, majd miután meglett a Négyes szifony, rádugtam a pc-re, restore és megkaptam egy vadiúj hardvert úgy hogy még a híváslistám a 2G-ről is rajta volt, az összes programbeállítás, jegyzet, csengőhang minden a helyén volt!!!

    (tudom sokaknak ez alapinfo, de még ha sejtettem is hogy így lesz, de azért csak jól ki van ez találva!!!)

    Üdv

  3. James - 2010.12.03. 10:09

    Várjuk szeretettel a többi képet

    szervezésből jól vizsgázott a Vodafone, bár az ingyenes parkolási lehetőségre felhívhatták volna a figyelmünket (ha a parkolójegyre nyomnak egy Vodafone bélyegzőt akkor ingyen kiengednek lent), de sűrűn jöttek érdeklődni, hogy pogácsa, víz valami kell-e

    Kedvesek voltak a hosztesz lányok

    És ugyan 2-3 fele nem gondolta volna senki, hogy 100 fő összejön, de a végére csak megjelentek az Apple fanok akik már tűkön ülve várták a megjelenést

    És nagyon jó ötlet volt ez az elő sorszámos dolog, mert nyugodtan elmehettél járni egyet a westendbe és nem kellett izgulni, hogy elveszik a helyedet

  4. balage - 2010.12.03. 11:22

    Ez a "két domináns szolgáltató" felvezetése azért elég erős. Milyen alapon is adjátok nekik a címet? Mi az értékmérő? A bevétel, a forgalom, az ügyfélszám, a részesedés? Ja, vagy az, hogy lehet náluk iPhone-t kapni? Kissé demagóg hozzáállás.

    (semmiféle szifon-t-voda ellenesség nem szól belőlem, egyszerűen nem értem a felvezetést…)

  5. manchester85 - 2010.12.03. 11:26

    Nagyon szép ez az ömlengős maszlag. Végül is kibírtak 1 estényi fényűzést, ugyanis a csomagok feltételeivel a vásárlókat 2 éven át bőségesen megfejik majd ezért cserébe. Hihetetlen, hogy a voda úgy állítja be, mintha tök nyilvánvaló lenne az önzetlen szeretet és egymás érzéseinek fontossága. Természetesen ezek az apró kis kedvességek is fontosak egy vevőnek, nálam is számít, nincs is ezzel semmi gond, de csak a józan ész után, nem pedig annak kárára. Pl. az, hogy 21k-ért adnak 1000 percet és 26ft-os percdíjat, az már tényleg a pofátlanság magasiskolája, a T-nél 26ft-os percdíj az 5000-es, legkisebb Médiamánia S csomagban van… Ezt hasonlítgassák, ne az 1 napos szemfényvesztést, gyönyörű, mondhatom…

  6. Radio - 2010.12.03. 15:43

    Vodafone… Bocs fiúk, de lefizethetitek az indexet, attól még a Tiétek a legrosszabb hálózat.
    Őszinte részvétem mindenkinek aki Vodan akar iPhone-t használni.

  7. James - 2010.12.03. 15:53

    nekem az van és semmi gondom a hálózattal

  8. first iPhone4 Voda - 2010.12.04. 00:14

    Sziasztok :-)

    Nagy meglepetésemre elsőként értem a helyszínre :-) Maximálisan meg voltam elégedve a programokkal, kiszolgálással és sok új baráttal gazdagodtam, köztük van James is. Késöbb kiderűlt hogy James-el vannak közös ismerőseink :-)

    Örülök, hogy végre a Vodafone-nál is elérhető az iPhone! Megérte várni!

  9. guru - 2010.12.04. 10:15

    Te voltál az első ?

  10. James - 2010.12.04. 10:32

    igen tanúsítom ő vette át az első iphone-t :P

  11. guru - 2010.12.04. 11:25

    az tök jó :P és ki nyerte meg az egy évig tartó ingyenes telefonálást?

  12. Bence - 2010.12.04. 14:58

    OFF: a Webes alkalmazások fejlesztése iPhone-ra c. oktatóanyagot + 13 másikat holnap éjfélig összesen 1.000 Ft-ért kaphatod meg a http://www.csak1ezres.hu oldalon!!! :-)

  13. James - 2010.12.04. 19:43

    guru: 5x-es sorszámmal osztották ki a 2 nap nyereményt, illetve egy szerencsés lány kapta a 3.-at a 6-os talán

  14. m@xsys - 2010.12.04. 21:00

    manchester85: minden cég profitorientált, de magyar országom 3x annyira. Nem hiába itt mindenki jól keres, legalább úgy mint nyugaton :O

    Amúgy nem volt rossz a szervezés, jó volt a hangulat, én nem bántam meg, h hamarabb kimentem, mint terveztem. De természetesen ez egy ingyencirkusz volt a népnek, de kibírható / vállalható.

  15. guru - 2010.12.05. 15:17

    Szerintetek megéri egyy sima 16gb os ipadet venne csak netezni kellene meg játszani tapasztalatok ?

Szólj hozzá Te is!