Súlyos biztonsági hibát találtak a 4.1-es iOS-ben

Helme 2010.10.26. 15:52 Apple, iPhone 5 hozzászólás 271

A világsajtót bejárta az a hír, hogy a 4.1-es iOS rendszerben a felhasználók találtak egy biztonsági hibát. Mindenki kritikus hibaként emlegeti, pedig meg van rá az esély, hogy ez egy tudatos bakinak szánt dolog. Vannak olyanok, akik úgy védik iPhone-ukban tárolt személyes adataikat, hogy engedélyezik az automatikus kódzárat. Azaz, ha aludni küldjük készülékünket,– elsötétítjük – aktiválódik ez a védelem. Kicsit unalmas mindig beírni ezt a négy számjegyet, főleg ha valami nagyon gyorsan kéne. Ugye ebben az állapotban csak vészhívások engedélyezettek. Egy trükkel azonban meg lehet csinálni, hogy bárkit fel tudjunk hívni.

Egyszerűen csak rá kell mennünk a vészhívások részre. Egy bármilyen hamis számot be kell írnunk, majd pedig a felhívás és lock megnyomása. Ekkor belépsz a hívások részbe, ahonnan láthatod a kapcsolatokat, s indíthatsz hívásokat. A menüt, a Face Time-ot és az SMS-t sem tudod elérni. A 4.2-es bétában azonban már ez a jelenség nem található meg.

Mi úgy gondoljuk, hogy nem kell feltétlenül biztonsági hibaként értelmezni, egyszerűen csak egy segítség, ha elfelejted a kódot, s kell valaki aki tudna segíteni. Például egy kocsmában az egyik illuminált állapotban lévő barátod játszadozik a telefonoddal és beállít egy olyan jelszót amit ő maga sem tud, neked meg valahogy haza kell jutnod.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

5 hozzászólás

  1. zsmb - 2010.10.26. 19:28

    Hát működik a dolog… meg lehet nézni az összes contactot és a call history-t az iPhone-ban

  2. Crazy - 2010.10.26. 21:27

    This is the nasty shit.

  3. Pip - 2010.10.27. 09:40

    Sziasztok , mikor jön a 4.2??

  4. Bob - 2010.10.27. 10:08

    Pip

    November

Szólj hozzá Te is!