Exkluzív interjú Lakatos Leventével – Igazi Apple fan vagyok!

Helme 2010.09.30. 19:49 Egyéb, iPhone 12 hozzászólás 407

Lakatos Levente nevét mostanában nagyon sokszor lehetett hallani, hiszen Ő az, aki a social média hullámait meglovagolva igazi internetes rajongótábort szervezett maga köré a második könyvének megjelenése után. Igen, a Barbibébi írójával beszélgettünk egy kicsit. Megtudtuk, hogy az iPhone a jövő, illetve vannak olyanok akik tényleg csak magamutogatás miatt veszik meg az Apple legújabb mobiltelefonját.

Megszállott Apple fanatikusként ismernek téged, vagy csak magával ragadott az iPhone láz?

Jól mondod, Apple-fan vagyok. Évekkel ezelőtt egy MacBookkal kezdődött a szerelem – most tervezem a lecserélését. Már van egy iMac-em, amin írok, illetve az imádott iPhone. Lehet, hogy hülyeség, de az Apple terméket használva biztonságban érzem az adataimat. Nem kell attól tartanom például, hogy mikor száll el a lementett könyvkézirat. Ráadásul az iMac olyan gördülékenyen kapcsolódik össze az iPhone-nal, amiről gyerekként azt gondoltam, hogy csak filmek trükkmestereinek él.

Ez az első  iPhone készüléked, vagy a korábbi szériákra is szer tettél?

Amikor kijött az első  generációs iPhone, nekem azonnal kellett. Itthon nem lehetett hivatalosan kapni, kamionról leesett változatom volt. De nem jó kalóztelefonnal élni. Nem frissíthettem például, mert azonnal elszállt volna a rendszer… Így mi értelme? Ráadásul egy idő után be is lassult. Szóval a saját hülyeségem miatt kicsit eltávolodtam a kütyütől, és a végén átváltottam BlackBerry-re. Ám aznap, amikor az iPhone 4 Magyarországon is megjelent, valami ellenállhatatlan vágy ösztönzött a megvételére. Pedig előtte nem is agyaltam rajta, hogy telefont cserélek… Mégis engedtem a vágynak, és nem csalódtam. Ez a jövő.

Miért volt fontos a Barbibébiben kihangsúlyozni, hogy mindkét főszereplőnek iPhone-ja van?

Úgy érzem, hogy az iPhone a jövő. Amellett, hogy egy design telefon, még rendkívül okos is. Könnyen kezelhető, átlátható, sokoldalú és talán a legjobb a piacon. Aki azt mondja, hogy nem vágyik egy iPhone-ra, az szerintem vagy hazudik, vagy maradi. (nevet) Nem fontossági szempontból kerültek a könyvbe márkanevek, hanem azért, mert a mai fiatalok könnyebben behatárolják a karaktereket. Azt mondom, hogy valakinek például iPhone-ja van, és te azonnal magad elé képzelsz egy alakot. Azt, hogy milyen ruhában van, és milyen személyiség.

Miért vettél iPhone 4 –et?

Olvasgattam a leírásait, és megdöbbentem, hogy mennyit fejlődött az első generáció  óta. Mivel a köztes állapotokat nem figyeltem, most úgy érzem magam, mintha egy high tech játszótérre csöppentem volna. És szó szerint, mert az összes game application is az újdonság erejével hat.

Láttunk a premier partin. Mikor érkeztél, illetve hány órakor tértél haza?

Éjfél előtt érkeztem, de utána gyorsan le is léptünk, nem álltunk be a sorba. Egy öltönyös, T-Mobil névtáblával felvértezett úriember azt a tanácsot adta, hogy menjünk vissza hajnali négy körül, akkor már alig lesznek. Nos, még mindig voltak, ráadásul a 32GB-os készülék el is fogyott. Így felírtak egy listára, majd másnak soron kívül átvehettem a készüléket a WestEndben – ahol egyébként elém tolakodtak. Szóval őrület van az iPhone körül!!! :)

A 32  gigásat választottad. Miért?

Úgy voltam vele, hogy mivel minimális az árkülönbség, a nagyobb jobban megéri. Nem mellesleg a Facebook és a Twitter oldalamhoz számos videót, valamint fotót készítek majd, sőt tervezek iPhone USTREAM-es bejelentkezést. Tehát kütyü összes adottságát ki akarom élvezni. Sőt, a közeljövőben nagyon szeretnék majd egy saját applicationt lefejlesztetni.

Sokan mondják, hogy csak magamutogatás, vagy sznobizmus miatt vesznek az emberek iPhone készüléket. Szerinted ez így van?

Akad, aki biztosan. De például Amerikában a Apple termékek gyakorlatilag tömegcikknek számítanak. Itthon az áruk miatt számítanak luxusnak, viszont minőséget képviselnek. Mérlegelni kell, ki és mennyit szán az elektronikus holmijaira.

Mi volt az első, amit megnéztél az új telefonodban?

Képzeld, ahogy aktiválták a boltban a telefont, azonnal jött egy bejövőm – késésben voltam egy találkozóról. Szóval azt fogadtam. Aztán egy-két számot gyorsan átírtam a régi készülékből. Igazából este tudtam vele foglalkozni, akkor rögtön az iTunes Store-ra kattantam.

Melyik az első  program amit letöltöttél?

A PingChat nevű program, mert már rágták miatta a fülemet. Játékok közül pedig az Angry Birds (láttam nálatok a reklámját), ami annyira megtetszett, hogy a napokban meg is veszem a full verzióját. Ezen kívül rákattantam egy Pocket Frogs nevű játékra is. De annyi adat van, hogy időre van szükségem a feldolgozásukhoz. Biztos sok-sok app lejön majd hozzám! Jaj, és persze keresnem kellett néhány hozzám illő háttérképet! Sőt, csengőhangot is kreáltam! (nevet)

Köszönjük szépen az interjút.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

12 hozzászólás

  1. pugger - 2010.09.30. 22:09

    és ezt most miért?

  2. st0nE - 2010.09.30. 22:13

    napokba tellik neki hogy megvegye az angry B-t? nincs 220 Ft ja vagy mi? Na ez egy Divat Geek….

  3. pugger - 2010.09.30. 22:23

    most találtam rátok az iphone 4 megjelenése körül, azóta nagyon megszerettem, de most kicsit csalódtam bennetek.

    ez olyan, mintha egy bravo vagy egy im magazin interjú lenne. miért kellet ez srácok??

    • KeleMan - 2010.09.30. 22:31

      Kedves Pugger: Amit Te írsz, az nem azt jelenti, hogy Bravo (de rég is volt :) ) vagy más felé tendálnánk! De nem szabad azt sem elfelejteni, hogy valakit érdekelhet is az interjú…

  4. st0nE - 2010.09.30. 22:32

    Kedves női olvasoinkat? ugye arra gondoltal:P

  5. Muhadnagy - 2010.09.30. 22:34

    ki ez a forma? :D

    • KeleMan - 2010.09.30. 22:40

      Muha: Igazából én sem ismertem, Helme mesélt róla. Azt sem tudtam mi az a Barbibébi, nem vagyok otthon ezekben a témákban. De ezek után lehet elolvasom.

      st0nE: Ezek szerint lehet őket érdekli! :)

  6. pugger - 2010.10.01. 11:50

    rendben, de legközelebb akkor legalább valami ismert emberrel csináljatok interjút!

    mindenesetre én inkább valami i4-es készletinformációs cikkre lennék Tőletek kíváncsi!

  7. zsmb - 2010.10.01. 20:37

    De annyira adat van, hogy időre van szükségem a feldolgozásukhoz.

    Javitandó. Amúgy jó a cikk

    • KeleMan - 2010.10.01. 21:17

      zsmb: Javítottam, köszönjük, hogy jelezted.

  8. gáspár géza - 2011.01.07. 16:18

    hali valaki segitsen regisztrálni az ituns-ra

Szólj hozzá Te is!