Megjelent a VLC Player iPad készülékre!

KeleMan 2010.09.21. 11:16 Apple, iPad, Programok 3 hozzászólás 711

Igazán örömteli hírről számolt be társoldalunk, az iWorld.web4.hu, melyet most mi is szeretnénk veletek megosztani. Igaz, hogy Magyarországon még nem forgalmazzák hivatalosan az iPad-et, de tudtommal már több, mint 5.000 db készülék van az országban, így egyesek számára talán fontos lehet a hír. Megjelent a PC-ken már régóta méltán híres VLC Player iPad változata is. A programnak a rendkívül kis méretéhez képest hatalmas a tudása. Úgymond mindenevő. PC-n én is ezt használom, legyen szó akár.iso, akár valamilyen DivX-es, vagy XVid-es videónak a lejátszásáról. A legtöbb ismert formátummal elboldogul. Immáron tehát vége annak, hogy átkonvertálgassuk a filmeket, amit esetleg szeretnénk az iPad-en is lejátszani. Elég csak rámásolni a filmet, majd a VLC-t elindítva, már meg is tekinthetjük azokat. Az iTunes-ban az egyik hozzászóló szerint működnek a feliratok is, tehát akár az .srt, akár a .sub fájlokkal is elboldogul! Akit érdekel, az innen töltheti is a 8,9MB-os alkalmazást az AppStore-ból, teljesen ingyenesen. Reméljük nemsokára megérkezik iPhone készülékekre is.


Letöltöm!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. AliShokri - 2010.09.21. 13:30

    Nagyon jól hangzik, de sajnos fele sem igaz. Nagyon kevés formátummal tud a gyakorlatban megbírkózni. Továbbra is marad a konvertálás – pl handbrake -, vagy egy nagyobb tudású player.

  2. mámorka - 2010.09.29. 12:47

    Nem is tudtam, hogy ilyen "alapdolgok" csak ilyen fifikásan működnek. :S :D

  3. Tom - 2010.11.07. 12:43

    Hogy teszel fel ipadre olyan filmet, amit mar az itunes se ismer fel?

Szólj hozzá Te is!