Jourist nyelvtréning, 24 nyelven iPhone felhasználoknak!

KeleMan 2010.07.06. 23:16 Apple, iPad, iPhone, Programok 0 db 1 375

A mai nappal szeretnék bemutatni nektek egy új programot, melyet a hamburgi székhelyű Jourist Verlag fejlesztett. A cég 1997-ben alakult. Az elmúlt 13 évben nagy hangsúlyt fektettek a különböző szoftverek és programok naprakész fejlesztésére és online elérhetőségére. Ezek közé tartoznak a különböző szótárprogramok, amelyek több mint 30 nyelven hozzáférhetőek! A cég a különböző számítógépes rendszerekhez is kínál új fejlesztéseket: Windows Mobile, Windows CE, Mac OS X, iPhone, Palm.

Pár napja a fenti cégnek megjelent egy új programja is, Jourist nyelvtréning néven. A program lényege, hogy bemutatja, hogyan is tanuljunk hatékonyan és jegyezzük meg jól a szavakat és szófordulatokat, hiszen ez minden nyelvtanuló álma és célja is egyben. Ebben segít a német Jourist Verlag fejlesztésében megjelent alkalmazás. Ennek az egyedi tanulási módszernek köszönhetően rövid időn belül jelentős eredményeket érhetünk el a kiválasztott idegennyelv tanulásában. A “Jourist nyelvtréning” kiválóan alkalmas utazási előkészületek gyakorlására és ismereteinek a felfrissítésére. Tulajdonképpen egy mobil nyelvóráról van szó amelyért csak egyszer kell fizetni!

Az egyedi módszertan egyesíti az idegennyelv tanulás vizuális és akusztikus felfogását: az összes, több mint 2100 szó és szófordulat illusztrációval és anyanyelvi beszélők által elkészített hanganyaggal van ellátva! A cél a legmagasabb tudásszint, a “nagyon jó” elérése. Eldönthetjük hogy az egész tananyagot vagy annak csak egy bizonyos részét szeretnénk feldolgozni, illetve melyik altémákkal foglalkozzunk. Így bizonyos témakörök mint pl. a “bemutatkozás”, “foglalás” vagy az “étteremben” szavainak és szókapcsolatainak a megtanulására koncentrálhat. Tanuláskor 9 szórakoztató gyakorlat közül választhatunk. Ezek között találhatunk kiejtési gyakorlatokat nyelvfelismeréssel is. Helyes válasz esetén a döntés a miénk, hogy a következő tudásszintre léphessünk, vagyis eleget tanultunk-e.

24 tannyelv közül választhatunk: angol (brit), angol (amerikai), német, francia, spanyol, olasz, portugál, dán, holland, finn, svéd, norvég, lengyel, cseh, szlovák, orosz, görög, magyar, török, kínai, japán, koreai, arab, héber és tájföldi. A fejlesztő cég persze további nyelveken is dolgozik.

A program funkciói:

– választás 24 tannyelv közül
– Több, mint 2.100 illusztrált és hanganyaggal ellátott szófordulat és szó nyelvenként.
– Tananyag önálló összeállítása.
– Mindegyik szófordulatot anyanyelvű beszélők látták el hanganyaggal.
– Minden tétel illusztrálva van, ami egyszerűbbé teszi a szavak és szófordulatok megtanulását.
– 9 szórakoztató gyakorlat a szavak megtanulásához.
– Kiejtési gyakorlatok nyelvfelismeréssel.
– Témák és altémák pontos és érthető felosztása.
– Magyar felhasználói felület
– Egyszerű használat, minden korosztály számára könnyen érthető

Rendszerkövetelmény:

– iPad, iPhone illetve iPod készülék
– iPhone iOS 3.0 –ás vagy újabb verzió
– 547 MB-nyi memória

A különleges “Nyelvtréning” ára 7,99€-ba (ami hozzávetőlegesen 1.700 Ft-) kerül és hozzáférhető világszerte, letölthető az Apple saját alkalmazásokat árusító boltjából, az App Store-ból.


Letöltöm!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!