100 Mbps a T-Mobile-Ericsson LTE-teszthálózatán

KeleMan 2010.05.16. 23:51 Egyéb 1 db 148

A T-Mobile és az Ericsson LTE tesztjének második szakaszában az április 30-ai sajtóbemutatót követően alig két héttel a két cég szakemberei további jelentős eredményt értek el, a XI. kerület egy részét lefedő LTE-hálózaton: 20 MHz-es sávszélességen a sebességet megduplázva elérték a100 Mbps letöltési sebességet. A két cég szakemberei LTE-tesztjüket 2009 októberében a T-Mobile Szerémi úti központjában kezdték meg az adat- és hangszolgáltatásra egyaránt alkalmas tesztrendszer kiépítésével.

Elsőként a maghálózat (Core Network) elemei kerültek telepítésre, ezek beüzemelésére 2009 decemberében került sor. A T-Mobile és az Ericsson tapasztalatai már ebben az első szakaszban kedvezőek voltak, és az első teszteredmények is megerősítették, hogy az NGMN (Next Generation Mobile Network) bevezetése a szolgáltatók és a felhasználók számára is jelentős lépésnek tekinthető. A T-Mobile és az Ericsson magyarországi vezetői a tesztek második fázisában április 30-án közös sajtótájékoztatójukon ebből a jövőből adtak kis ízelítőt, bemutatva az LTE révén elérhető gyors le- és feltöltést, HD felbontású videofilm online megtekintését, a korábbit meghaladó minőségű videokapcsolatot, valamint azt, hogy a kisebb késleltetéssel az online felhasználók közötti interakciót feltételező játékok is problémamentesen élvezhetők lesznek.

A T-Mobile és az Ericsson közös LTE-tesztjének második szakaszában az LTE teszthálózat 5 bázisállomással már a Hengermalom út-Fehérvári út-Irinyi József utca és Duna által határolt területet is lefedi, 20 MHz-es sávszélességen 100 Mbps letöltési sebességet biztosít.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!