N.O.V.A. – Near Orbit Vanguard Allience

KeleMan 2010.01.24. 11:52 iPhone, Játékok, Kiemelt hírek 1 db 1 039

Gyorsan összefoglalva! Az eddigi egyik legjobb iPhone-ra készült FPS! A megyek és lövök stílus eddig nem nagyon hódított az iPhone-on, főleg az iPhone platformjából eredő sajátosságok miatt. A főhős egy a nyugállományból újra visszahívott katona, Kal Wardin. Őt fogjuk a játék alatt irányítani, amennyiben megvásároljuk ezt az ékkövet.

A sztoriról nagyjából annyit, hogy van egy mesterséges Föld, ami valójában egy olyan űrállomás, amit anno építettek meg más haditechnikai eszközökkel egyetemben az emberek. Történt vala azonban, hogy egy ilyen katonai jármű eltűnt, most azonban újra felbukkant. Sőt, egyenesen az űrállomás felé tart, hatalmas sebességgel. Na, ezt kell nekünk megakadályozni. A sztori elég sablonos, de ahhoz elegendő, hogy egy jó kis akció fps-t fel lehessen köré építeni.

Beszélhetnénk tehát egy sima FPS-ről is, sőt ha ez a játék PC-n, vagy egyéb konzolokon jelenne meg, tuti, hogy hatalmas bukta lenne.A készítők azonban megpróbálták az irányításra és a játékélményre helyezni a fő hangsúlyt. Valamint, hogy mindezt iPhone-on keresztül adják a kezünkbe. E mellett pedig mind a grafikát, mind pedig a hangokat és zenéket is profin kivitelezték. A Gameloft csapata megalkotta a tökéletes sci-fi környezetet, nyilván nem egy HALO, de mindenben hajaz ez utóbbira.

Az irányítást már említettem, hogy nagyon jól eltalálták. Köszönhető ez annak, hogy szinte teljesen személyre szabható a “virtuális kontroller”. Van automata célzás is, segítve a kezdő játékosokat, hogy az kalandjai során minden egyes bolygón, űrállomáson, sivatagban-dzsungelben, télen-nyáron is megállja a helyét. Az ellenfelek mesterséges inteligenciája is jól működik, néha elbújnak, csapatosan támadnak, viszont az egyik negatívum, hogy úgymond kevés van belőlük. Fajtájukat tekintve 3-4 ellenféltípussal találkoztam.

Ha végértékelést kellene mondanom, akkor egy lebilincselő játékot kaptunk a Gameloft-tól. Kisebb hibái ellenére szinte kötelező darab. Nagyon hangulatos, az iPhone 3G készülékemen is megfelelő sebességgel futott. Szóval részemről ajánlott!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!