Hazai fejlesztésű DJ alkalmazás iPhone-ra profi DJ-knek

KeleMan 2010.01.13. 17:30 iPhone, Kiemelt hírek, Programok 0 db 589

A mai nap a postaládámban landolt egy e-mail, melyet egy hazai iPhone fejlesztő, név szerint Szántó Gábor küldött részemre. Ő a hazai iMect cég ügyvezetője, vállalata főleg webes, mobil és buli fejlesztéssel foglalkozik a legújabb technológiák felhasználásával, videós CMS-től a lasertag diszkóig mindennel. Az iMect a német Stereomusikkal karöltve végezte a program készítését. A Stereomusik több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik professzionális audio berendézesek tervezésében és gyártásában, melyeket aztán főként ismert világmárkák számára licencel, így a vásárlók sokszor nem is tudják, hogy Stereomusik terméket használnak épp. Az biztos azonban, hogy Gábor nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor belekezdett a projektjébe. De át is adnám a szót neki, beszéljen helyettem maga a szerző!

Az iMect Bt. a német Stereomusik-kal együttműködve adta ki a DJ PLAYER sorozat első darabját, mely a “Blue Edition” névre hallgat. Több nemzetközileg ismert DJ is bekapcsolódott a fejlesztésbe, hogy “játék” helyett egy igazi, a DJ pultban is jól használható alkalmazás készülhessen el. Óriási harc folyt minden egyes pixelért, hogy a készülékek kis mérete ellenére se kelljen közelről vakoskodni a pultban.

Kiemelt szempont volt a lehető legkisebb késleltetés, sikerült a legtöbb asztali “hardvernél” is gyorsabb eszközt készíteni. A megszokott lejátszó funkciók mellett egy teljes értékű effekt szekciót is kapott a szoftver, a TouchPad mellett a készülék billentésével is vezérelhetők az effektek paraméterei.

A DJ PLAYER “ütötte ki” elsőként az Apple-nél a “DJ biztosítékot”, ez volt az első professzionális DJ szoftver, ami miatt az Apple több, mint 10 hónapig gátolta a hasonló termékek megjelenését az App Store-ban. Az okok nem ismertek, de december hónap folyamán többször is telefonon kértek elnézést tőlem ezért, ami legalábbis furcsa az Apple-től. A DJ PLAYER Blue Edition ára 24.99 USD, mellyel a prémium kategóriát célozza meg.

Árcsökkenés hosszú távon sem várható, de hamarosan megjelenik majd egy ingyenes próbaverzió. A magas ár miatt az sem valószínű, hogy bármilyen App Store toplistában megjelenne a szoftver, de az eladások így is várakozáson felüliek.

Szántó Gábor
iMect Ltd. ügyvezető
Internet, MEdia and other Cool Thingz

Köszönjük Gábornak, és csapatának, hogy ilyen ígéretes programot alkottak, mely a magyar iTunes-ból is elérhető 19,99€ áron. További információkat a DJ Player Blue Edition hivatalos honlapján találhattok, valamint a fejlesztő, azaz Szántó Gábor oldalát is javaslom mindenkinek megtekintésre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!